Emisarul special al SUA face o vizită la Phenian

Publicat:

Negociatorul american pentru Coreea de Nord urmează să efectueze miercuri o vizită la Phenian pentru a pregăti următorul summit dintre preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un, prevăzut la sfârşitul lui februarie, a anunţat luni Departamentul de Stat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Stephen Biegun (foto), care a ajuns duminică la Seul, “va pleca pe 6 februarie la Phenian pentru a se întâlni cu omologul său nord-coreean, Kim Hyok Chol, pentru a pregăti al doilea summit” dintre cei doi lideri, potrivit comunicatului.


Vezi şi: Incendiu devastator în Paris. Şapte oameni au fost ucişi de flăcări! – FOTO/VIDEO

Această întâlnire trebuie să permită, de asemenea, “noi progrese” referitoare la “angajamentele” celor două părţi, a precizat Departamentul de Stat, citând în special “denuclearizarea”, “transformarea relaţiilor” dintre Coreea de Nord şi Statele Unite, precum şi “edificarea unei păci durabile în Peninsula Coreeană”.

Locul şi data acestui summit “au fost stabilite”, a declarat preşedintele Statelor Unite într-un interviu acordat duminică postului CBS. El a promis că le va dezvălui la începutul săptămânii.

Citeşte şi: Maduro răspunde apelului lansat de Grupul de la Lima: ‘Respingător şi ridicol!’

După primul lor summit istoric de la 12 iunie din Singapore, negocierile s-au blocat şi acest nou summit trebuie teoretic să permită realizarea de progrese concrete.

În urmă cu câteva zile, făcând o trecere în revistă a acestui proces, Stephen Biegun a subliniat că Washingtonul rămâne “lucid” în ce priveşte şansele de succes şi a reafirmat că obiectivul americanilor rămâne “denuclearizarea definitivă şi complet verificabilă” a Coreii de Nord.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.