X

Emisarul SUA pentru climă John Kerry a fost primit în audienţă de papă şi anunţă că Francisc este binedispus şi în mare formă

Emisarul SUA pentru climă John Kerry a fost primit, luni, într-o audienţă de către papa Francisc, fiind primul oficial care a primit o audienţă privată din partea suveranului pontif după externare, şi a declarat pentru Reuters că papa “este binedispus şi în mare formă”, informează agerpres.

Papa Francisc, 86 de ani, a părăsit vineri spitalul Gemelli din Roma, la 9 zile după o intervenţie chirurgicală pentru o hernie abdominală.

Citește și : Polonia ar putea organiza simultan cu alegerile un referendum privind migraţia în UE

“Era binedispus şi era în mare formă… Am fost uimit. A fost foarte interesat de conversaţia noastră. A fost o întâlnire plăcută”, a declarat Kerry, care a fost prima persoană din programul de audienţe al papei.

“Am întâlnit acelaşi papă pe care am avut privilegiul să-l mai văd de câteva ori în ultimii ani. Era puternic. Avea claritate. Părea într-o formă foarte bună şi binedispus”, a adăugat John Kerry, 79 de ani.

În 2015 papa Francisc a scris “Laudato Si”, o enciclică despre nevoia de a proteja mediul, de a combate schimbările climatice şi de a reduce consumul de combustibili fosili. “Laudato Si reprezintă un punct de cotitură major pentru foarte mulţi oameni”, a comentat John Kerry.

Fostul secretar de stat american a mai susţinut că papa a avut un “impact profund” la Conferinţa pentru climă de la Paris din 2015, unde au fost fixate obiective pentru limitarea încălzirii globale şi i-a mulţumit suveranului pontif pentru că “trage semnalul de alarmă” cu privire la pericolele şi provocările schimbărilor climatice.

Oficialul american are o serie de întâlniri înainte de COP28, summitul ONU cu privire la climă ce va avea loc la sfârşitul acestui an în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Citește și : ONU denunţă ‘asfixierea’ societăţii civile

“Acum trebuie să continuăm şi să aplicăm şi următoarea mutare, dacă vreţi, şi cred că COP28 din Dubai reprezintă o bună oportunitate pentru a face acest lucru pentru că înţelegem cu toţii implicaţiile a ceea ce s-a întâmplat în ultimii câţiva ani”. a mai susţinut Kerry. “Situaţia ridică mai multe provocări şi este mai gravă decât a fost până acum şi cred că veţi vedea mai multă acţiune din aceste cauze”.

Tags: climaherniejohn kerryPapa FranciscSUA
Categorii: Diaspora