Emisarul SUA pentru Coreea de Nord în vizită la Moscova, înainte de o posibilă întâlnire Kim-Putin

Publicat:

Emisarul american pentru Coreea de Nord este aşteptat la Moscova miercuri pentru convorbiri cu responsabili ruşi, înainte de o posibilă întâlnire între Kim Jong Un şi Vladimir Putin, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Stephen Biegun urmează să se întâlnească miercuri şi joi “cu responsabilii ruşi pentru eforturile de a ajunge la o denuclearizare finală şi total verificată a Coreii de Nord”, potrivit Departamentului de Stat american.


Citește și : Partidul Brexit, condus de Farage, pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile europarlamentare (sondaj)

Această vizită intervine în contextul în care media ruse, sud-coreene şi japoneze au relatat că Kim Jong Un şi Vladimir Putin s-ar putea întâlni în curând în primul lor summit bilateral, în Extremul Orient rus.

Ziarul rus Izvestia, care citează surse diplomatice, a relatat miercuri că întâlnirea va avea loc în oraşul rus Vladivostok, înainte ca Vladimir Putin să se deplaseze în China pe 26 şi 27 aprilie pentru un summit economic.

Una dintre sursele întrebate de ziar despre acest subiect indică totuşi că aceste planuri s-ar putea schimba, având în vedere “personalitatea impulsivă” a liderului nord-coreean.

Agenţia sud-coreeană Yonhap citează la rândul său diplomaţi care confirmă că o întâlnire este în pregătire. Miercuri, aceasta a relatat că compania aeriană nord-coreeană Air Koryo a programat un zbor special pentru Vladivostok marţea viitoare.

Citește și : Fostul preşedinte peruan Alan Garcia a încercat să se sinucidă în timp ce poliţia îl aresta

Agenţia de presă japoneză Jiji a întrebat despre acest subiect un diplomat rus, potrivit căruia există “99% şanse” ca Putin să se întâlnească cu omologul său nord-coreean miercurea viitoare, la Vladivostok.

Întrebat în această săptămână despre o posibilă întâlnire între cei doi lideri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că aceasta este “în pregătire”, dar a refuzat să avanseze o dată sau un loc de desfăşurare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.