Enel dezminte zvonurile privind vânzarea Endesa

Publicat:

Grupul italian Enel SpA a dezminţit informaţiile conform cărora intenţionează să-şi vândă participaţia majoritară deţinută la cel mai mare furnizor spaniol de electricitate – Endesa – firmei energetice spaniole Repsol, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Publicaţia spaniolă El Confidencial anunţase marţi că preşedintele Repsol, Antonio Brufau, s-a întâlnit cu Borja Prado, bancher de investiţii şi fost preşedinte al Endesa, pentru a discuta o potenţială preluare a Endesa, înaintea alegerilor organizate luna aceasta în Spania.


Citeşte şi: SUA și NATO au nevoie de porturile grecești pentru a transfera echipamente militare la granița cu Rusia – Black News

“Enel dezminte zvonurile referitoare la Endesa ca total neîntemeiate”, a informat într-un comunicat grupul italian, răspunzând informaţiilor publicate de El Confidencial.

“Enel nu intenţionează să-şi vândă participaţia deţinută la Endesa, nici acum şi nici în viitor, deoarece compania este un activ cheie pentru strategia sa”.

Grupul italian a subliniat de asemenea că nu au existat discuţii privind o astfel de tranzacţie.

“Nu a existat niciodată o întâlnire între şefii Enel şi Repsol, nici cu Borja Prado. Această ştire falsă riscă să afecteze performanţele de pe bursă”, precizează Enel.

Marţi, acţiunile Repsol înregistrau o scădere de 3,2%, comparativ cu un declin de 0,5% a indicelui principal Ibex al Bursei de la Madrid.

Un purtător de cuvânt al Repsol a declarat că firma nu studiază nicio tranzacţie privind Endesa.

Participaţia de 70% deţinută de Enel la Endesa este evaluată la aproape 15 miliarde de euro, pe baza preţului de marţi al acţiunilor firmei spaniole. În urma speculaţiilor din presă, acţiunile Enel au urcat la 6,34 euro, cel mai ridicat nivel din acest an.

Citeşte şi: Va reuși Rusia să submineze Moldova grație găgăuzilor – Black News

Într-un raport al analiştilor de la Equita se arată că vânzarea ar reduce semnificativ datoria netă a Enel. Anul trecut, Enel s-a angajat să-şi reducă datoria printr-un plan de vânzări de active de 21 miliarde de euro, în special în America Latină şi România.

Înlocuirea în luna mai a directorului general al Enel, Francesco Starace, cu Flavio Cattaneo a alimentat speculaţiilor privind potenţialele schimbări ale strategiei pe termen lung a grupului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute La un pas de tragedie! O femeie din Chișinău a scăpat cu...

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic Ofiţeri ai Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB) ar fi dejucat...

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic”

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic” Fostul procuror general, Alexandru Stoianoglo, a făcut primele declarații alături de liderul socialiștilor,...

Dodon nu se avântă în alegeri. Îl propune pe Stoianoglo

Dodon nu pretinde la Președinție. Îl propune pe Stoianoglo în calitate de candidat Liderul socialiștilor, Igor Dodon, nu va participa în calitate de candidat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.