X

Eonsiderat ’eminenţa cenuşie’ a lui Bolsonaro, testat pozitiv pentru noul coronavirus

Generalul Augusto Heleno, şeful Cabinetului de securitate instituţională al preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, a anunţat miercuri că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, chiar dacă el se declară asimptomatic, potrivit France Presse, scrie agerpres.

“Rezultatul celei de-a doua examinări a fost pozitiv”, scrie pe Twitter acest ministru de rang înalt în vârstă de 72 de ani, considerat eminenţa cenuşie a şefului statului.

Citește și : Rusia aplică măsuri severe pentru a evita infectarea cosmonauților de pe Stația Spațială

“Nu am febră şi nu prezint niciun simptom legat de COVID-19. Sunt izolat acasă şi nu voi răspunde la telefon”, a continuat el.

Acest fost comandant-şef al misiunii ONU în Haiti este al 16-lea membru infectat cu noul coronavirus din delegaţia care l-a însoţit la începutul lunii martie pe preşedintele Jair Bolsonaro la Miami pentru o întâlnire cu preşedintele american Donald Trump.

Citește și : Nickelsdorf a fost REDESCHIS pentru trecerea românilor, bulgarilor şi sârbilor

Bolsonaro, care împlineşte sâmbătă 65 de ani, a anunţat marţi seara că cel de-al doilea test la care a fost supus pentru coronavirus este negativ.

Brazilia, ţară cu circa 210 milioane de locuitori, înregistrează până în prezent 291 de cazuri de COVID-19 şi un deces din cauza virusului, un bărbat de 62 de ani.

Tags: Augusto Helenocoronaviruscovid-19HaitiJair BolsonaroONU
Categorii: Știrile zilei