Epavele a două nave de război datând probabil din secolul al XVII-lea, descoperite în apropiere de Stockholm

Publicat:

O echipă de cercetători a anunţat vineri că a descoperit epavele a două nave de război datând probabil din secolul al XVII-lea, în apropiere de Stockholm, informează DPA, potrivit agerpres.

Cele două nave au fost găsite în apropiere de insula Vaxholm, din arhipelagul Stockholm, a declarat arheologul maritim Jim Hansson.


Citește și : 20 de imigranţi care se îndreptau spre Marea Britanie, interceptaţi în Canalul Mânecii

Potrivit experţilor, ambele nave au fost scufundate deliberat în a doua parte a secolului al XVII-lea, după ce au fost scoase din uz de marina suedeză, cu scopul de a îngreuna accesul pe mare al intruşilor spre Stockholm, a precizat el.

Una dintre epave ar putea fi o “navă-soră” a celebrei nave de război Vasa, care s-a scufundat la prima sa călătorie, în 1628.

Măsurătorile făcute celor două epave se potrivesc cu cele ale navei Vasa, a precizat Hansson.

Potrivit relatărilor istorice, mai multe nave de război au fost scufundate în apropiere de Vaxholm, inclusiv nava-soră a Vasa, “Applet”, construită în 1629 şi scufundată în 1659.

Citește și : Ursula von der Leyen asigură că NATO e o instituţie ‘remarcabilă’

Arheologii au prelevat mai multe mostre de lemn de la epave, care urmează să fie analizate pentru a afla mai multe despre această descoperire.

Vasa a fost recuperată de pe fundul mării în aprilie 1961, iar acum este găzduită într-un muzeu aflat pe malul apei, la Stockholm.

Epavele descoperite recent vor fi lăsate probabil pe fundul mării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.