Epidemia de coronavirus ar putea suprasolicita sistemul de sănătate german

Publicat:

Sistemul de sănătate al Germaniei s-ar putea confrunta cu dificultăţi similare celor experimentate de Italia dacă epidemia de coronavirus din ţară se va înrăutăţi, a declarat duminică pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) şeful Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, citat de Reuters, scrie agerpres.

Comentariile lui Wieler au fost făcute în contextul în care datele furnizate duminică de RKI arătau că numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut la 52.547 şi 389 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza bolii.


Citește și : Cononavirus în SUA: Peste 120.000 de cazuri confirmate şi mai mult de 2.000 de decese

“Nu putem exclude că vom avea mai mulţi pacienţi decât aparate de respirat în această ţară… Desigur, trebuie să ne aşteptăm că nu vor fi suficiente capacităţile”, a spus Wieler.

Comparativ cu alte ţări afectate de pandemie, Germania are o rată scăzută de mortalitate în rândul pacienţilor atinşi de coronavirus.

“Acest lucru se întâmplă în principal pentru că testăm atât de mulţi oameni”, a declarat Wieler pentru FAZ, adăugând că numărul mare de teste înseamnă că Germania are multe cazuri înregistrate în statisticile sale de oameni mai tineri care au doar simptome uşoare.

Primele de cazuri de îmbolnăviri s-au înregistrat în principal la persoane care contractaseră virusul în afara Germaniei – de exemplu, în timpul vacanţelor la schi, ceea ce sugerează că cei afectaţi erau mai activi şi mai robuşti din punct de vedere fizic.

Însă numărul deceselor ar putea creşte dacă virusul începe să se răspândească în spitale şi azilele de bătrâni, a avertizat Wieler.

Citește și : Italia va distribui bonuri alimentare celor mai defavorizate persoane

“Suntem încă abia la începutul valului şi nu pot decât să îndemn pe toată lumea să ia pandemia foarte în serios”, a insistat şeful Institutului Robert Koch, care a adăugat că nu va fi posibil să se evalueze impactul măsurilor adoptate decât cel mai devreme de Paşti.

“Boala este o pandemie, vine în valuri… Probabil că şi Germania va fi afectată de un al doilea val de coronavirus”, a declarat Wieler, care spune că, odată ce numărul noilor infecţii va scădea, va fi relaxată şi carantina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.