X

Epidemia de coronavirus bate la porţile Franţei

Epidemia de coronavirus ‘este la porţile noastre’, a declarat marţi ministrul francez al sănătăţii Olivier Veran (foto) la postul de radio RTL, potrivit France Presse, transmite şi agerpres.

‘Avem o mulţime de alerte. E complet normal, căci epidemia este la porţile noastre. Noi ne pregătim, pregătim toate sistemele de supraveghere sanitară şi de intervenţie atât în oraşe, cât şi în spitale, în cazul că epidemia va veni’, a afirmat ministrul. ‘Suntem în faza de anticipare, de adaptare’, a afirmat el. ‘Epidemia, a explicat el, este când spuneţi: ‘virusul circulă, nu-l vom putea opri’, este când spuneţi: ‘nu identificăm toţi bolnavii’…Acum suntem în stadiul dinaintea epidemiei’, a afirmat ministrul.

Citeşte şi: Franţa ajută cu 90 de milioane de euro viitoarea Academie a OMS

În Italia, a remarcat Veran, ‘sunt două localizări geografice în cadrul cărora se află aproape toţi cei bolnavi astăzi. Nu există urme de viruşi care să circule în afara acestor zone’. Astfel, a continuat el, ‘la Roma nu există niciun bolnav astăzi, nu este o zonă care este considerată a fi în alertă de sănătate’.

Ministrul francez al sănătăţii urmează să aibă o întâlnire cu omologii său europeni la Roma în cursul zilei de marţi.

‘Nu închidem frontierele pentru că nu ar avea niciun sens. În acest stadiu, nu există necesitatea de a lua în vedere închiderea frontierelor’, a subliniat Veran. ‘Nu există niciun argument ştiinţific şi medical astăzi care să ne conducă să oprim evenimentele colective’ precum meciul din Liga campionilor la fotbal prevăzut pentru miercuri între Lyon şi Juventus/Torino la Lyon.

Citeşte şi: Nouă combatanţi ai Damascului au fost ucişi în nord-vestul Siriei

Numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus rămăsese stabil luni în Italia, care încearcă să restrângă contagiunea printr-un cordon sanitar instituit în jurul a 11 localităţi din nord considerate drept focarul epidemiei.

Creşterea bruscă de vineri a acestor cazuri, trecând de la şase la 229 în patru zile, a făcut din Italia ţara cea mai afectată de coronavirus în Europa. 

Tags: coronavirusEpidemia de coronavirusepidemiefrantaOlivier Véran
Categorii: Diaspora