Epidemia de COVID din Coreea de Nord ar putea avea un impact ‘devastator’ asupra drepturilor omului

Publicat:

Măsurile luate în Coreea de Nord pentru a combate primul focar de COVID ar putea avea consecințe „devastatoare” pentru drepturile omului în această țară, a declarat marți un purtător de cuvânt al ONU, informează mediafax.

Noile restricții ar putea avea consecințe dezastruoase în ceea ce privește satisfacerea nevoilor de bază ale oamenilor, inclusiv obținerea de hrană suficientă, a declarat Liz Throssell în cadrul unei ședințe de informare, adăugând că orice măsură luată împotriva pandemiei ar trebui să fie proporțională și necesară.


Citește și : Putin: Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO nu este o problemă pentru Rusia

Țara izolată a confirmat săptămâna trecută primul său focar recunoscut de COVID-19, alimentând îngrijorările privind o criză majoră din cauza lipsei de vaccinuri și de infrastructură medicală.

Noile măsuri de combatere a răspândirii, care includ izolarea oamenilor și restricții suplimentare privind călătoriile, ar putea deschide ușa către o mai mare represiune politică și civilă, a declarat Throssell, confrom Reuters.

„În absența oricărei campanii de vaccinare, răspândirea anunțată a pandemiei ar putea avea un impact devastator asupra situației drepturilor omului din țară”, a spus ea.

Copiii, mamele care alăptează, persoanele în vârstă, persoanele fără adăpost și cele care trăiesc în zonele rurale și de frontieră mai izolate sunt deosebit de vulnerabile, a spus ea.

„Cei aflați în detenție sunt, de asemenea, deosebit de expuși la riscul de infectare din cauza concentrațiilor mari de persoane în spații închise și a accesului limitat la igienă și asistență medicală. Malnutriția era deja răspândită în locurile de detenție înainte de apariția COVID-19″, a spus ea.

Comandamentul de stat pentru prevenirea epidemiilor de urgență din Coreea de Nord a raportat încă 269.510 persoane cu febră, ajungând la un total de 1,48 milioane de persoane, în timp ce bilanțul morților a crescut cu șase persoane, ajungând la 56 de morți începând de luni seară, potrivit KCNA. Aceasta nu a precizat câte persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

Țara nu a început vaccinările în masă și are o capacitate limitată de testare, ceea ce ridică alte îngrijorări.

Citește și : Germania menţine OBLIGATIVITATEA măştii în aeroporturi şi aeronave

Biroul ONU pentru drepturile omului a îndemnat Coreea de Nord să discute cu Națiunile Unite despre deschiderea canalelor pentru sprijin umanitar, inclusiv medicamente și vaccinuri, a declarat Throssell.

De asemenea, biroul a îndemnat Coreea de Nord să permită lucrătorilor Națiunilor Unite să intre în țară pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.