Epidemia de Ebola a provocat provocat moartea a 33 de oameni în estul RD Congo

Publicat:

Epidemia de Ebola declarată în această săptămână în estul Republicii Democrate Congo a provocat moartea a 33 de oameni, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii din această ţară, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Treisprezece cazuri de febră hemoragică au fost confirmate, inclusiv trei decese, a anunţat ministerul într-un comunicat, adăugând că cazurile suspecte au fost depistate în provincia Kivu de Nord şi în provincia vecină Ituri.


Citește și : Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în centrul Elveţiei; mai mulți morți

Trei cazuri au fost confirmate la Beni, un centru comercial regional de câteva sute de mii de locuitori aflat la circa 30 km de epicentrul epidemiei – oraşul Mabalako, şi la circa 70 km de frontiera ugandeză.

Ultima reizbucnire a epidemiei a fost anunţată la o săptămână după ce guvernul RD Congo a declarat sfârşitul unui alt focar de Ebola în nord-vestul ţării, care ar fi ucis tot 33 de oameni. Autorităţile sanitare susţin că nu dispun de dovezi că cele două focare ar avea legătură.

Până acum, 879 de oameni care au intrat în contact cu bolnavi de Ebola au fost identificaţi, a precizat ministerul. Totuşi, monitorizarea acestor persoane s-ar putea dovedi dificilă în această regiune a ţării, dată fiind suprapopularea şi prezenţa a zeci de miliţii.

Citește și : Ministrul chinez de Externe speră ca relațiile dintre China și Australia să revină la normal în curând

Cum s-a întâmplat şi cu epidemia din vestul RD Congo, oficialii din sistemul sanitar intenţionează să folosească un vaccin fabricat de Merck pe care îl creditează cu stoparea răspândirii virusului după ce acesta a ajuns într-un port cu legături cu capitala Kinshasa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

VIDEO – Biden, despre eșecul dezbaterii cu Trump: ‘Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine’

VIDEO - Biden, despre eșecul dezbaterii cu Trump: 'Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine' "Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine", a spus preşedintele...

Biden: ‘Eu sunt cel care l-a oprit pe Putin’

Biden: 'Eu sunt cel care l-a oprit pe Putin' Președintele american Joe Biden a afirmat vineri, într-un interviu foarte aşteptat pe canalul american de televiziune...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.