Episcopul de Bălţi şi Făleşti, acuzat că a călcat strâmb

Publicat:

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, acuzat că a călcat strâmb

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, apropiat al Moscovei, ar avea un fiu, născut dintr-o relaţie extraconjugală, chiar dacă a dat jurământul de feciorie, pentru a deveni călugăr. Mai mult, faţa bisericească ar avea o avere de zeci de milioane de lei, din nou, contrar canoanelor monahale. Informaţiile apar într-o investigaţie a jurnaliştilor Nord News care susţin că mai multe mobile şi imobile, Marchel le-a transcris pe numele fiului său, Roman Tîşchevici.

Potrivit investigaţiei celor de la Nord News, in urmă cu 30 de ani, episcopul Marchel, pe atunci secretar-vicar la Bălți, ar fi  avut o relație extraconjugală cu Tatiana Tîșchevici, în urma căreia, în 1994, s-a născut, fiul lor, Roman Tîșchevici. Băiatul a fost crescut de tatăl său vitreg de la care a preluat numele de familie. Jurnaliștii Nord News mai scriu că, de-a lungul vremii, Marchel a avut grijă de băiat iar când a devenit adult, i-a trecut pe numele lui o casă din Bălţi, de peste 300 de metri pătrati, cu o singură condiţie: să aibă grijă de el la bătrâneţe, potrivit tvrmoldova.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Nord News mai scrie că, pe lângă casă, episcopul și presupusul fiu au pus mâna și pe loturi de teren din jurul gospodăriei. Anul trecut, episcopul Marchel i-a dat in folosintă un automobil de lux fabricat in 2015. Valoarea masinii, conform declarației depuse la Autoritatea Națională de Integritate, este de aproape 800 de mii de lei.

“-Domnule Marchel, ce vă leagă cu Roman Tîşchevici? Este fiul dumneavoastră? -Măi homosexualule! -Nu mă atingeţi!

Solicitat de TVR Moldova pentru a comenta acuzatiile, episcopal Marchel a întrerupt apelul telefonic.

Nici Roman Tîşchevici, despre care jurnaliştii scriu că ar fi fiul lui Marchel nu a dorit să confirme sau să infirme legăturile de rudenie cu monahul.

ROMAN TÎŞCHEVICI presupusul fiu al episcopului Marchel: „De ce episcopul Marchel a scris casa sa pe dumenavoastră? -Sunteţi organ de control ca să vă răspund?”.

Mitropolia Moldovei, prin purtătorul de cuvînt Ioan Moşneguţu, încearcă să-l scoată basma curată pe Marchel in fața opiniei publice şi refuză să comenteze acuzaţiile. O situaţie trasă la indigo cu cea de la începutul lunii iulie când, la Sankt Petersburg, episcopul a spus că cităm – “este necesar să se ia toate măsurile pentru extinderea prezenței Rusiei, a culturii ruse și a difuzării mass-media în limba rusă în Republica Moldova.”

IOAN MOŞNEGUŢU purtător de cuvânt, Mitropolia Chişinăului şi Moldovei: „Vă recomand ca, deocamdată, să-l abordaţi pe înalt arhiepiscop Marchel, să vorbiţi cu înalt preasfinția sa. O reacţie a Mitropoliei Moldovei ar fi oportună acum pentru că sunt acuzaţii grave că s-au încălcat anumite canoane. Este vizat un om de rang înalt din cadrul Mitropoliei. Trebuie să ne documentăm pe marginea acestui subiect după care vom putea veni cu o reacţie.”

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Potrivit canoanelor bisericeşti, pentru a deveni călugăr, persoana trebuie să facă trei jurăminte. Cel al castității, cel al sărăciei și cel al ascultării. În cazul în care un episcop care este și călugăr, el încalcă jurământul de castitate dacă are un copil și se consideră o abatere gravă. Acesta poate fi suspendat sau retrogradat în rang, iar în cazuri extreme poate fi excomunicat sau trecut la mireni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic Medicamentele de slăbit, precum Ozempic, ar putea fi înlocuite de fibre alimentare. Cel puțin,...

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari SUA au anunţat luni un nou pachet...

Cea mai mare rată de ocupare a femeilor în câmpul muncii, înregistrată din ultimii 6 ani

Cea mai mare rată din ultimii 6 ani de ocupare în câmpul muncii a femeilor În acest an, 2024, s-a înregistrat cea mai mare...

Rusia a anulat interdicția privind importul de fructe și legume din Găgăuzia

Rusia a anulat interdicția privind importul de fructe și legume din Găgăuzia Rosselhoznadzor a ridicat interdicția privind importul de fructe și legume din Găgăuzia în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.