Episcopul grec Chrysostomos de Dodoni: ‘O femeie nu este violată fără să vrea’

Publicat:

Episcopul Chrysostomos de Dodoni a făcut comentarii de neimaginat într-o emisiune de la SKAI TV despre avort. Oficialul religios din Grecia a spus că “Nu există viol fără consimțământ” , informează mediafax.

Chrysostomos s-a declarat împotriva avortului, chiar dacă femeia a rămas însărcinată în urma unui viol.


Citește și : Putin a obținut o victorie-șoc care ar putea distruge lumea liberă

“O femeie nu este violată fără să vrea”, a spus el, potrivit Greek City Times.

Episcopul a adăugat că nu se poate face o arestare atunci când există un viol, fără a explica însă ce a vrut să spună prin această afirmație.

Toate bisericile din Grecia se vor pronunța duminică împotriva avortului.

Duhovnicul a spus că Sfântul Sinod “ascultă societatea”, că avortul este o crimă și că “nu este posibil să se permită distrugerea unui bebeluș, un copil care atunci când este conceput a început deja să aibă viață”.

„Când avem o rată atât de scăzută a natalității, este posibil să permitem distrugerea unui sugar, un copil care, atunci când a fost conceput, a început deja să aibă viață?”, a menționat religiosul despre avorturi.

Citește și : Israelienii au o părere mai bună despre Germania decât au germanii despre Israel (sondaj)

Întrebat dacă acest lucru ar trebui să se aplice și în cazurile de viol, el a răspuns că „o femeie nu poate fi violată fără să vrea”.

La încercările jurnaliştilor de a-i explica ce înseamnă viol, el a menționat: „Îţi dai seama că o femeie stă, este violată şi rămâne însărcinată? Este nevoie de participare”, potrivit Keep Talking Greece.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.