X

Erdogan a ordonat gărzilor de coastă să-i împiedice pe migranţi să traverseze Marea Egee

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ordonat gărzilor de coastă să împiedice migranţii care traversează Marea Egee, au anunţat mass-media turce în noapte de vineri spre sâmbătă, scrie AFP, scrie news.ro .

“La ordinul preşedintelui (…) nicio autorizaţie nu va mai fi acordată migranţilor care traversează Marea Egee din cauza pericolului pe care aceasta îl reprezintă”, a indicat serviciul gărzilor de coastă, citat de agenţia Anadolu.

Citește și : Rata şomajului în SUA a coborât la cel mai redus nivel înregistrat în ultimii 50 de ani

Potrivit Reuters, gaze lacrimogene şi fumigene au fost lansate sâmbătă la frontiera Turciei cu Grecia, într-o nouă escaladare a tensiunilor cu privire la prezenţa migranţilor care încearcă să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene.

Un corespondent al agenţiei Reuters, aflat în zonă, a transmis că proiectilele veneau dinspre teritoriul Turciei şi erau lansate în direcţia poliţiei elene la punctul de trecere a frontierei de la Kastanies.

Turcia a acuzat vineri Uniunea Europeană că se foloseşte de migranţi ca unealtă politică.

După ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat la 28 febriarie deschiderea frontierelor turce către UE, câteva mii de migranţi s-au îndreptat către Grecia, amintind Europei de criza migraţiei din 2015.

Citește și : OMS: Epidemia de coronavirus poate fi oprită

Uniunea Europeană a denunţat aprig un ”şantaj” cu migranţi, în contextul în care Ankara reclamă o susţinere occidentală în Siria, o ţară în care Turcia poartă o operaţiune militară şi se confruntă cu un aflux de deplasaţi către frontiera sa.

UE a transmis vineri un mesaj migranţilor care vizza să-i descurajeze să se îndrepte către frontiera turco-greacă.

Tags: Erdogangreciamarea egeemigrantiuniunea europeana
Categorii: Diaspora