X

Erdogan a purtat o discuție telefonică cu regele Salman, după ce a lipsit la summitul islamic de la Mecca

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat joi cu regele Salman al Arabiei Saudite, a anunţat Ankara, la câteva zile după absenţa remarcată a şefului statului turc la un summit islamic, la Mecca, relatează AFP, potrivit news.ro.

În această convorbire la telefon, Erdogan şi regele Salman şi-au făcut urări cu ocazia Eid al-Fitr, o importantă sărbătoare musulmană, şi au discutat despre ”probleme bilaterale şi regionale”, a anunţat preşedinţia turcă într-un comunicat.

Citește și : Tensiunile SUA-Iran nu afectează activitatea misiunii NATO în Irak, susţine şeful misiunii

Acest apel telefonic are loc după absenţa şefului statului turc la summitul Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) în weekendul trecut. Turcia a fost reprezentată la reuniune de către ministrul de Externe Mevlüt Cavusoglu.

Turcia şi Arabia Saudită, două nume grele în lumea musulmană, întreţin relaţii complxe, încărcate de rivalitate şi neîncredere reciprocă, mai ales după asasinarea, în octombrie, la istanbul, a jurnalistului şi opozantului saudit Jamal Khashoggi.

Acest asasinat, care a ţinut prima pagină în presa din întreaga lume timp de mai multe săptămâni, cu ajutorul unor ”divulgări” orchestrate de Ankara, a dăunat imaginii regatului saudit şi în special a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman.

Oficiali turci şi americani îl acuză pe prinţul moştenitor saudit că a comandat asasinarea lui Khashoggi, acuzaţii dezminţite categoric de către Riad.

Citește și : Naufragiu la Budapesta: Căpitanul navei de croazieră mai avea la activ un accident (procuratura)

Tags: ankaraErdoganmeccaMevlut CavusogluSalmansummit
Categorii: Sinteze