Erdogan acuză Europa de o ‘vânătoare de vrăjitoare’

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat miercuri Europa că desfăşoară o “vânătoare de vrăjitoare” împotriva artiştilor ruşi în legătură cu războiul din Ucraina, relatează dpa, potrivit agerpres.

El a declarat la Ankara, în cadrul unei reuniuni a Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), formaţiunea sa de guvernământ, că aşa cum Turcia nu a abandonat Ucraina, ea nu poate accepta de asemenea “practici care seamănă cu o vânătoare de vrăjitoare împotriva poporului rus, a literaturii ruse sau a studenţilor şi artiştilor ruşi”.


Citeşte şi: Americanii le dau ‘cu flit’ polonezilor: ‘Propunerea lor NU este viabilă!’ – Black News

Erdogan a dat ca exemplu cazul dirijorului rus Valeri Gherghiev, fără a-i menţiona însă numele.

Orchestra Filarmonicii din München a anunţat că a decis să se “despartă” de dirijorul Valeri Gherghiev, cunoscut drept un apropiat al lui Vladimir Putin, a anunţat primarul acestui oraş german, reproşându-i maestrului că nu a denunţat invazia Ucrainei de către Rusia.

Mai multe orchestre şi opere din întreaga lume au anulat de atunci concertele conduse de Valeri Gherghiev.

Tenorul german Jonas Kaufmann a declarat, la Roma, că este îngrijorat pentru colegii săi din Rusia.

Citeşte şi: SUA se tem că ruşii ar putea pune mână pe structuri de arme biologice din Ucraina – Black News

Teatrele şi artiştii ruşi sunt dependenţi de finanţarea de la bugetul de stat, a declarat Jonas Kaufmann într-un interviu publicat miercuri de ziarul italian Corriere della Sera. “Dacă nu ai relaţii bune cu statul, e dificil să obţii bani”, a spus tenorul, în vârstă de 52 de ani.

El a avertizat împotriva întreruperii legăturilor culturale cu Rusia şi i-a îndemnat pe occidentali să se pună în locul ruşilor înainte de a-i judeca.

“Ne este greu să înţelegem presiunea cu care se confruntă poporul rus din punct de vedere economic şi al libertăţilor individuale”, a mai spus tenorul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.