Erdogan acuză SUA: E scandalos!

Publicat:

O decizie a Statelor Unite de a inculpa gărzile de corp turce implicate în incidente violente cu protestatari la Washington în luna mai este un “scandal”, a declarat vineri preşedintele Turciei Tayyip Erdogan, citat de Reuters.

“Acesta este un scandal total. Este un semn scandalos despre cum funcţionează justiţia în Statele Unite”, a mai declarat Erdogan reporterilor după rugăciunea pentru sărbătoarea musulmană Eid al-Adha.


Unsprezece persoane au fost rănite în ceea ce şeful poliţiei din Washington a descris ca ‘un atac brutal’ împotriva protestarilor paşnici în faţa reşedinţei ambasadorului Turciei, în timpul vizitei lui Erdogan în SUA.

Un mare juriu din SUA a inculpat miercuri 19 persoane, printre care 15 membri ai forţelor de securitate turce, în legătură cu incidentele violente petrecute între protestatari şi personalul de securitate al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în timpul vizitei acestuia la Washington, în luna mai.

Incidentul, petrecut după întrevederea lui Erdogan cu preşedintele Donald Trump la Casa Albă, a tensionat suplimentar relaţiile turco-americane.

‘Toţi cei 19 inculpaţi au fost acuzaţi de conspiraţie pentru comiterea unei infracţiuni de violenţă, cu circumstanţe agravante’. Pedeapsa maximă pentru acest cap de acuzare este de 15 ani de detenţie, dar sentinţa finală poate fi mai mare din cauza circumstanţelor agravante, arată procurorii.

Împotriva unor din inculpaţi au fost formulate capete de acuzare adiţionale.

Doar doi din cei 19 inculpaţi sunt în arest, urmând să compară în faţa justiţiei la 7 septembrie.

Ambasada Turciei i-a considerat responsabili pentru violenţele produse pe demonstranţii având legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), plasat de Ankara şi de Washington pe lista organizaţiilor teroriste.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.