Erdogan: Arabia Saudită trebuie să dezvăluie cine a trimis echipa implicată în cazul ucideriilui Khashoggi

Publicat:

Procurorul turc care se ocupă de ancheta privind uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi i-a cerut poocurorului-șef al Arabiei Saudite să dezvăluie cine a trimis echipa implicată în cazul uciderii jurnalistului, a declarat marți președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Procurorul saudit Saud Al Mojeb se află la Istanbul pentru a discuta cu procurorul turc care se ocupă de acest caz, care a dus la o criză internațională pentru Arabia Saudită.


Citește și : Erdogan: Turcia este pregătită pentru o nouă ofensivă în nordul Siriei împotriva unei miliţii kurde

Autoritățile de la Riyad au negat în primă fază că ar avea cunoștință de acest caz sau că ar fi avut vreo implicare în dispariția jurnalistului, dar Mojeb a declarat că asasinarea lui Khashoggi, un critic al conducătorului de facto al regatului prințul Mohammed bin Salman, a fost premeditată.

Turcia a exercitat o presiune constantă asupra Arabiei Saudite, cerând explicații concrete și dezvăluind mai multe dovezi care să determine Riyadul să recunoască crima.

Arabia Saudită a transmis că cei 18 suspecți vor fi aduși în fața instanței în regat, în ciuda apelurilor repetate ale Ankarei pentru ca aceștia să fie extrădați și judecați în Turcia.

”Ieri, procurorul nostru i-a transmis procurorului saudit că procesul se poate desfășura în Turcia din moment ce crima a avut loc la Istanbul”, a declarat Erdogan.

”Procurorul nostru a întrebat cine sunt cei care au trimis acel grup de persoane care a venit aici și a acest lucru trebuie să fie clarificat. Oficialii saudiți trebuie să dezvăluie identitatea cilaboratorilor locali. Spuneți-ne cine sunt acele persoane și noi îi vom găsi”, a spus Erdogan.

Citește și : Cel puţin opt morţi în urma unui accident rutier produs în partea israeliană a litoralului Mării Moarte

”Nu putem lăsa această chestiune nerezolvată, trebuie să rezolvăm asta acum. Nu este loc de trageri de timp sau să încercăm să salvăm anumite persoane”, a adăugat acesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.