X

Erdogan: Cisiordania aparține palestinienilor

Președintele turc Tayyip Erdogan a transmis că Cisiordania aparține Autorității Palestiniene, după ce prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că va anexa coloniile israeliene din Cisiordania dacă va câștiga alegerile de marți, relatează Reuters, scrie Mediafax.

Tayyip Erdogan a catalogat intenția prim-ministrului Benjamin Netanyahu drept o altă „măsură de ocupare” a Israelului și a anunțat că va susține Autoritatea Palestiniană.

Citește și : Britanicii vor un lider puternic, dispus să încalce regulile şi reformarea sistemului (sondaj)

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat sâmbătă, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Channel 12 News, că intenționează să anexeze coloniile israeliene din Cisiordania dacă va câștiga alegerile organizate în data de 9 aprilie.

Coloniile israeliene din Cisiordania, inclusiv în zona de est a Ierusalimului, sunt ilegale conform legislaţiei internaţionale şi reprezintă obstacole majore în calea păcii între Israel şi palestinieni. Aproximativ 400.000 de israelieni locuiesc în aceste colonii în Cisiordania, cărora li se adaugă încă 212.000 în Ierusalimul de Est, potrivit datelor ONU.

Citește și : UE cere guvernului din Sri Lanka să îşi menţină moratoriul asupra pedepsei cu moartea

Tags: Autoritatea PalestinianăBenjamin NetanyahucisiordaniaErdoganierusalimul de estONU
Categorii: Sinteze