Erdogan critică ‘populismul’ german şi speră la relaţii mai bune cu Berlinul

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, prin vocea purtătorului său de cuvânt, i-a acuzat luni pe politicienii germani că se lasă pradă populismului, la o zi după ce cancelarul german Angela Merkel a afirmat că nu crede că Turcia va deveni vreodată membră a Uniunii Europene, adăugând că el totuşi speră într-o detensionare a relaţiilor, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Curentele politice germane abundă în populism şi politici de marginalizare, alimentând “discriminarea şi rasismul”, a scris Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, într-o postare pe Twitter, potrivit dpa.


“Sperăm că atmosfera problematică care a transformat relaţiile turco-germane într-o victimă a acestei politici cu orizont îngust să se termine”, a apreciat în acelaşi mesaj Ibrahim Kalin, citat de Reuters.

Citeşte şi: Submarinele germane fac valuri de CORUPŢIE în Israel. Apropiaţii lui Netanyahu cad unul după altul

Angela Merkel declarase duminică seară – în cadrul singurei dezbateri televizate cu principalul ei rival, social-democratul Martin Schulz, înaintea alegerilor din 24 septembrie – că nu crede că Turcia va deveni vreodată membră a Uniunii Europene, potrivit dpa, AFP şi Reuters, ceea ce semnalează o schimbare aparentă a poziţiei sale privind aderarea Turciei la UE.

De fapt, ambii contracandidaţi afirmaseră că Ankara nu va adera vreodată la Uniunea Europeană, iar Angela Merkel a spus că va îngheţa ajutorul financiar pentru Turcia. La rândul său, Schulz a cerut oprirea negocierilor de aderare.

În timpul dezbaterii, a spus Kalin, au fost ignorate problemele Germaniei, în schimb a fost atacată Turcia. El a calificat această abordare drept o “miopie europeană”, acuzând Berlinul de susţinerea “puciştilor şi teroriştilor”.

Purtătorul de cuvânt al lui Erdogan a mai spus că pentru Ankara nu contează cine va câştiga alegerile din Germania, deoarece este clar “ce fel de mentalitate va câştiga”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit Serviciul Vamal a anunțat că au avut loc primele două operațiuni de tranzit în cadrul Noului...

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam Un moldovean va juca în una dintre cele mai bune academii de fotbal olandeze. Este vorba de...

Încă doi preoți au părăsit Mitropolia Moldovei

Încă doi preoți au părăsit Mitropolia Moldovei Doi preoți au fost opriți din a oficia slujbe religioase, începând cu data de 5 iulie curent, anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.