X

Erdogan i-a explicat lui Macron obiectivele operaţiunii militare din Siria

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a explicat preşedintelui francez Emmanuel Macron obiectivele operaţiunii Turciei în nord-estul Siriei, a anunţat luni preşedinţia turcă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Erdogan a afirmat că operaţiunea va contribui la pacea şi stabilitatea regională şi globală, a indicat preşedinţia turcă.

Citeşte şi: Franţa ia măsuri pentru securitatea forţelor sale din nord-estul Siriei şi cere Turciei să-şi înceteze IMEDIAT ofensiva

Ţări ale Uniunii Europene au convenit luni să limiteze exporturile de arme în Turcia ca urmare a ofensivei lansate în nordul Siriei, determinând critici din partea Ankarei.

Franţa îşi va intensifica eforturile pentru o ”încetare imediată a ofensivei turce” contra forţelor kurde în nord-estul Siriei, a anunţat duminică preşedinţia franceză, într-un comunicat citat de AFP.

Citeşte şi: Orban pierde Budapesta! Opoziţia a câştigat şi alte oraşe importante

Comunicatul a fost dat publicităţii după o reuniune a Consiliului de apărare şi securitate naţională, sub preşedinţia şefului statului francez Emmanuel Macron.

Ofensiva turcă în nord-estul Siriei, intrată luni în şasea a zi, a provocat proteste internaţionale şi s-a soldat cu peste 150 de morţi, dintre care 50 de civili, precum şi cu strămutarea a peste 130.000 de persoane.

Tags: Emmanuel MacronfrantakurziRecep Tayyip Erdogansiriaturcia
Categorii: Sinteze