Erdogan l-a sunat pe preşedintele Israelului

Publicat:

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a discutat telefonic luni cu omologul său israelian, Isaac Herzog, potrivit preşedinţiei de la Ankara, un demers puţin obişnuit între aceste două ţări ale căror relaţii sunt tensionate, notează AFP, potrivit agerpres.

Apelul telefonic a intervenit după discuţiile purtate sâmbătă de şeful statului turc cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, pe care l-a asigurat că Ankara “nu va rămâne tăcută în faţa opresiunii israeliene din Palestina”, potrivit preşedinţiei turce.


Citeşte şi: UE ameninţă Belarusul cu suspendarea vizelor

Recep Tayyip Erdogan s-a erijat în apărător al cauzei palestiniene în timpul celor 18 ani la putere, în calitate de prim-ministru sau preşedinte, şi acuză regulat Israelul de “terorism” împotriva palestinienilor.

În cursul discuţiei cu preşedintele israelian, Recep Tayyip Erdogan a insistat asupra “importanţei foarte mari” a relaţiilor dintre Israel şi Turcia pentru securitatea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu.

Liderul de la Ankara a subliniat, de asemenea, că Turcia pune accentul pe continuarea dialogului, în pofida diferenţelor de opinii, şi i-a declarat omologului său israelian că întreaga comunitate internaţională aşteaptă “o soluţie cu două state la conflictul israeliano-palestinian în cadrul rezoluţiilor ONU”.

Citeşte şi: Moscova răspunde la rezultatul alegerilor din R.Moldova: ‘ Vom consolida factorul transnistrean’

El a scos în evidenţă şi potenţialul puternic de cooperare între cele două ţări în domeniile energiei, turismului şi tehnologiei.

Isaac Herzog, fost lider al Partidului Muncii, a fost învestit săptămâna trecută preşedinte al Israelului, un post în mare parte onorific.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.