Erdogan laudă anularea alegerilor din Istanbul: ‘Este cea mai bună decizie!’

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a salutat luni controversata anulare a alegerilor locale din Istanbul câştigate de opoziţie, spunând că este “cea mai bună decizie”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Considerăm că această decizie a fost cea mai bună pentru a ne întări hotărârea de a ne rezolva problemele în cadrul democraţiei şi al Dreptului şi pentru a lăsa voinţa poporului să arbitreze”, a declarat Erdogan într-un discurs susţinut în faţa deputaţilor partidului său.


Citește și: Ca la turci! Autoritatea electorală decide REPETAREA alegerilor din Istanbul

Declaraţia sa vine la o zi după decizia Înaltei Comisii Electorale (YSK) de a anula alegerile locale de la Istanbul, câştigate la 31 martie de candidatul comun al mai mult partide de opoziţie, Ekrem Imamoglu.

Decizia YSK, criticată puternic de opoziţie, care o consideră un “puci împotriva votului”, a fost luată după ce preşedintele Erdogan şi partidul său islamo-conservator AKP au denunţat “nereguli masive” la scrutin.

Locuitorii Istanbulului sunt chemaţi din nou la urne pentru a-şi alege primarul la 23 iunie.

Erdogan, care a reacţionat marţi pentru prima dată în public la decizia YSK, a respins criticile opoziţiei.

Citește și: Popularitatea lui Trump sare de 45%, o premieră de când a devenit președintele SUA

“Elementele pe care le-am furnizat noi sunt extrem de solide (…) şi nu pot fi respinse”, a afirmat el, făcând referire la numeroasele sesizări depuse de AKP la YSK în ultimele săptămâni.

“Credem sincer că alegerile au fost marcate de abuzuri comise în mod organizat”, a adăugat el, vorbind despre “o uzurpare a voinţei populare”.

În opinia lui Erdogan, anularea scrutinului va permite “anularea îndoielilor privind alegerile de la Istanbul” şi “întărirea democraţiei noastre”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.