X

Erdogan le cere ‘iertare’ locuitorilor provinciei Adiyaman pentru întârzieri în trimiterea de ajutoare după cutremurul devastator de la 6 februarie

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut ”iertare” luni locuitorilor provinciei Adiyaman (sud-est), una dintre cele mai afectate de cutremurul devastator de la 6 februarie, pentru întârzieri în sosirea ajutoarelor, relatează AFP , scrie news.ro . 

”Din cauza efectului devastator al cutremurului şi vremii proaste, nu am putut să lucrăm aşa cum am fi vrut la Adiyaman, în primele zile”, a declarat şeful statului turc într-o vizită în această provincie..

”Cer iertare pentru acest lucru”, a declarat Erdogan, la trei sptămâni după cutremurul care s-a soldat cu peste 44.000 de morţi în Turcia şi care a devastat şi Siria vecină.

IMOBILE SURPATE ÎN URMA UNEI REPLICI DE MAFNITUDINEA 5,6 ÎN PROVINCIA MALATYA

Imobile s-au surpat luni în provincia turcă Malatya (sud-est), în urma unui cutremur de magnitudinea 5,6, a anunţat Agenţia publică de gestionarea catastrofelor (AFAD), fără să anunţe iniţial victime.

”Clădiri s-au surpat, iar echipele noastre de căutare şi salvare au fost desfăşurate rapid”, a anunţat într-o postare pe Twitter Afad.

Primarul oraşului Yesilyurt, situat în apropiere de epicentru, a anunţat la postul Habertürk că au fost distruse clădiri şi că o operaţiune se afla în desfăşurare în vederea căutării unor eventuale victime.

Această replică a avut loc la ora locală 12.04 (11.04, ora României), potrivit Afad.

Citește și : Un an de RĂZBOI în Ucraina! Secretarul general al ONU critică un afront adus conştiinţei colective

Provincia Malatya a fost afectată de cutremurul devastatort de la 6 februarie, soldat cu 44.374 de morţi înm sudul şi sud-estul Turciei, potrivit unui ultim bilanţ oficial.

Seismul, de magnitudinea 7,8 a distrus şi avariat foarte puternic peste 170.000 de clădiri în 11 provincii şi a afectat nordul Siriei vecine.

Aproximativ 11.000 de replici au avut loc de la 6 februarie în Turcia, potrivit Afad.

Tags: AdiyamancutremurRecep Tayyip ErdogansiriaturciaYesilyurt
Categorii: DiasporaSinteze