Erdogan merge pe mâna lui Putin: ‘NU sunt probleme în achiziţionarea sistemelor S-400’

Publicat:

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că nu există probleme în legătură cu preconizata achiziţie de către Ankara a unor sisteme ruseşti de rachete sol-aer S-400 şi că au avut loc de asemenea convorbiri în legătură cu sistemul S-500, au relatat vineri Haberturk şi alte cotidiane turceşti, informează Reuters, potrivit agerpres.

Luni, ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, declara că Turcia, ţară membră a NATO, ar putea avea în vedere un contract de achiziţie a unui sistem de apărare antirachetă cu o altă ţară dacă Rusia nu este de acord cu producerea în comun a scutului de apărare.


Citeşte şi: ŞPAGĂ colosală pentru preşedintele Venezuelei. Un fost procuror are toate dovezile! VIDEO

Adresându-se jurnaliştilor aflaţi la bordul avionului cu care se întorcea dintr-o călătorie în Ucraina şi Serbia, Erdogan a precizat că nu va avea loc o producţie în comun în prima etapă a achiziţiilor de sisteme S-400, dar, în etapa a doua, se vor întreprinde paşi în ce priveşte fabricaţia comună, a relatat Haberturk.

”În convorbirile noastre cu (preşedintele rus Vladimir) Putin, nu ne-am gândit să ne oprim cu sistemele S-400. Am discutat şi despre sistemele S-500”, a adăugat Erdogan, referindu-se la un sistem de rachete aflat în prezent în curs de dezvoltare.

Decizia Ankarei de a cumpăra sisteme de rachete S-400 este considerată în unele capitale occidentale drept un afront la adresa NATO, având în vedere tensiunile cu Moscova în legătură cu Ucraina şi Siria. Acordul turco-rus provoacă îngrijorări pentru că armele nu pot fi integrate în sistemul de apărare al alianţei.

Cu toate acestea, secretarul general al NATO, Jen Stoltenberg, a declarat în cursul săptămânii că Turcia nu intenţionează să irite Alianţa Nord-Atlantică, condusă de SUA, achiziţionând sistemul de rachete de la ruşi şi că Ankara poartă negocieri cu Franţa şi Italia pentru a cumpăra arme similare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.