Erdogan dă de pereți cu aliații din NATO: Unele greşeli sunt făcute nu de imbecili, ci de oameni josnici. Cazul nu poate fi rezolvat doar cu scuze!

Publicat:

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a respins, sâmbătă, scuzele prezentate de NATO după ce numele său a apărut dintr-o eroare pe o listă a inamicilor, în timpul unui exerciţiu în Norvegia. Erdogan a precizat că un astfel de comportament lipsit de respect nu poate fi iertat cu uşurinţă.

“Aţi văzut comportamentul lipsit de respect de la execiţiul NATO de ieri. Unele greşeli sunt făcute nu de imbecili, ci de oameni josnici. Iar acesta este un astfel de caz. Acest caz nu poate fi rezolvat doar cu scuze”, a afirmat Erdogan într-un discurs transmis în direct de televiziunea turcă.


Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că i-a retras pe cei 40 de militari turci care participau la acest exerciţiu – bazat pe simulări pe computer -, afirmând că a fost prezentat ca un ”inamic”.

Exerciţiul – care nu implica manevre ale trupelor la sol şi care era menit să testeze structura de comandament a Alianţei – a avut loc în Centrul de Război Interarme al NATO de la Stavanger, în sud-vestul Norvegiei.

După incident, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a prezentat scuze Turciei.

”Prezint scuzele mele pentru ofensa cauzată. Incidentele au fost rezultatul acţiunilor unui individ şi nu reflectă opiniile NATO”, a explicat Stoltenberg.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.