Erdogan plănuieşte un turneu electoral prin Europa

Publicat:

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat marţi că intenţionează să participe la un miting electoral în Europa luna viitoare, însă a refuzat să precizeze în ce ţară va avea loc evenimentul, informează agenţia de presă dpa, potrivit agerpres.

Erdogan a spus Partidului său al Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP), aflat la putere în Turcia, că evenimentul se va desfăşura într-o sală de sport închisă. “În mai vom desfăşura, cu voia lui Allah, prima noastră reuniune într-o sală de sport închisă în Europa. Toate pregătirile sunt gata. Nu vreau să spun despre ce ţară este vorba, deocamdată”, a declarat Erdogan.


Citeşte şi: Bilanţul atacului de la Toronto: 10 morţi şi 15 răniţi; atacatorul, un bărbat de 25 de ani din Toronto

Anul trecut, în timpul campaniei pentru referendumul în vederea sporirii prerogativelor prezidenţiale, Erdogan şi lideri europeni au avut dispute în legătură cu eforturile întreprinse de AKP pentru a organiza întâlniri electorale în Europa, unde locuieşte o numeroasă diaspora turcă. Germania, Olanda şi Austria au interzis asemenea reuniuni electorale.

Săptămâna trecută, Erdogan a cerut organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale în 24 iunie, cu aproape o jumătate de an înainte de termenul stabilit şi care vor avea loc în condiţiile stării de urgenţă.

AKP s-a aliat cu Partidul Mişcării Naţionale (MHP) în încercarea de a-şi îmbunătăţi performanţa electorală.

Citeşte şi: 18 oameni au murit într-un incendiu provocat în China. Piromanul a fost arestat 

Şi grupările din opoziţie discută despre posibile alianţe şi sunt aşteptate să nominalizeze în zilele următoare candidaţi pentru alegerile prezidenţiale.

Schimbările constituţionale menite să sporească substanţial prerogativele preşedintelui, aprobate în cadrul referendumului din 2017, vor intra în vigoare după viitoarele alegeri. Potrivit opoziţiei, reformele vor slăbi pârghiile de control şi echilibru şi rolul parlamentului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.