Erdogan reia ameninţarea privind deschiderea graniţelor Turciei spre Europa pentru refugiaţii sirieni

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a reiterat sâmbătă ameninţarea din urmă cu două zile privind deschiderea graniţelor ţării spre Europa pentru refugiaţii sirieni, transmite dpa, potrivit agerpres.

Există ‘o nouă ameninţare migraţionistă’ din regiunea siriană Idlib de-a lungul frontierei Turciei, a afirmat Erdogan, cerând Uniunii Europene să furnizeze asistenţă financiară suficientă.


Citește și : Uniunea Europeană salută schimbul de prizonieri între Rusia şi Ucraina

‘Fie veţi împărţi această povară, fie va trebui să deschidem porţile’, a avertizat el, susţinând că Uniunea Europeană nu şi-a respectat integral angajamentul financiar.

UE a fost de acord în 2016 să furnizeze Ankarei un ajutor financiar de 6 miliarde de euro, în schimbul căruia Turcia să oprească trecerea migranţilor spre Europa.

Potrivit lui Erdogan, Turcia a cheltuit 40 miliarde de dolari pentru refugiaţii sirieni, în timp ce ajutorul UE a fost de doar ‘circa 3 miliarde de euro’. ‘Trebuie să ne facem noi mereu griji pentru asta? Să-i lăsăm pe ei să-şi facă griji de data asta’, a spus preşedintele turc.

UE a furnizat deja 5,6 miliarde de euro Turciei, a precizat purtătoarea de cuvânt Natasha Bertraud joi, când preşedintele Erdogan a ameninţat cu deschiderea graniţelor.

Citește și : 52% dintre italieni au o opinie negativă despre noul guvern Conte (sondaj)

Turcia şi Rusia au convenit în septembrie 2018 instituirea unei zone demilitarizate în regiunea Idlib, controlată în mare parte de opoziţie.

Guvernul a declanşat însă o ofensivă de anvergură împotriva rebelilor în aprilie, în urma căreia peste 570.000 de persoane s-au refugiat din Idlib.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.