X

Erdogan s-ar putea întâlni cu Mohammed bin Salman

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-ar putea întâlni cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman în marja summitului G20 programat pentru săptămâna viitoare în Argentina, a declarat joi purtătorul de cuvânt al şefului statului turc, Ibrahim Kalin, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Analizăm programul. O întâlnire este posibilă’, a declarat Ibrahim Kalin, citat de agenţia turcă Anadolu.

Citeşte şi: Incendiu puternic la un garaj de autobuze din Londra (FOTO/VIDEO)

Aceasta ar fi prima întâlnire între cei doi lideri după uciderea pe 2 octombrie a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul. Cu toate acestea, cei doi oficiali au vorbit la telefon la sfârşitul lunii octombrie, singurul lor contact direct după dispariţia lui Khashoggi.

Uciderea jurnalistului saudit critic la adresa guvernului de la Riad a provocat o undă de şoc la nivel mondial şi afectat considerabil imaginea Arabiei Saudite, în special cea a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, acuzat de presă şi de oficiali turci sub rezerva anonimatului că ar fi dat ordinul asasinării lui Khashoggi.

Citeşte şi: O maşină a intrat cu viteză în copiii din faţa şcolii (VIDEO). Cel puţin cinci persoane au murit!

Erdogan nu l-a acuzat niciodată în mod direct pe prinţul moştenitor. Cu toate acestea, el a afirmat că ordinul de a-l ucide pe jurnalist a venit de la ‘cel mai înalt nivel’ al statului saudit, respingând în acelaşi timp orice responsabilitate a regelui Salman.

Săptămâna trecută, procurorul general al Arabiei Saudite a respins orice responsabilitate a lui Mohammed bin Salman şi a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci persoane în cazul uciderii jurnalistului saudit.

Tags: Arabia sauditaargentinaJamal KhashoggiMBSMohammed bin SalmanRecep Tayyip Erdogansummit G20turcia
Categorii: Sinteze