Erdogan ŞANTAJEAZĂ Uniunea Europeană: ‘Trebuie să ne susţină în Siria dacă vrea stoparea crizei migraţiei’

Publicat:

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat miercuri că Uniunea Europeană (UE) ar trebui să susţină iniţiativele turce menite să soluţioneze conflictul din Siria dacă vrea să pună capăt crizei migraţiei, informează AFP, potrivit agerpres.

“Dacă ţările europene vor să soluţioneze problema, ele trebuie să-şi aducă sprijinul la soluţiile politice şi umanitare turce în Siria”, a declarat Erdogan în timpul unui discurs la Ankara.


Citeşte şi: CUTREMUR politic în Ucraina! Premierul şi-a dat demisia!

Aceste declaraţii intervin în timp ce un nou val de migranţi încearcă să ajungă în Europa dinspre Turcia, după ce aceasta şi-a deschis frontiera cu Grecia.

Miercuri, noi ciocniri au izbucnit la frontiera turco-greacă, migranţii aruncând cu pietre în direcţia poliţiştilor de frontieră greci, care au tras cu gaze lacrimogene.

În discursul său, Erdogan a acuzat ţările europene că “nesocotesc” drepturile omului, “bătând, scufundând ambarcaţiuni şi chiar trăgând” asupra migranţilor care încearcă să ajungă în Europa.

“Grecii, care au recurs la toate mijloacele pentru a-i împiedica pe migranţi să intre pe teritoriul lor – mergând până la a-i îneca sau a trage focuri de armă asupra lor -, nu trebuie să uite că şi ei ar putea avea nevoie de compasiune într-o bună zi”, a spus Erdogan.

Grecia dezminte că a ucis migranţi ce încercau să ajungă pe teritoriul său.

Turcia, care încearcă să obţină mai mult sprijin din partea Occidentului în Siria în faţa regimului sirian şi aliatului său rus, şi-a deschis vineri frontiera cu Grecia pentru a lăsa să treacă spre Europa migranţii ce se aflau pe teritoriul său.

Citeşte şi: Joe Biden salută rezultatele alegerilor primare democrate

După acest anunţ, mai multe mii de persoane s-au adunat la punctul de trecere din Pazarkule. Mai multe bărci pneumatice ce transportau migranţi au sosit de asemenea pe insulele Lesbos, Chios şi Samos din Marea Egee.

Mai mulţi lideri europeni au calificat drept “şantaj” decizia Ankarei de a-şi deschide frontierele.

Erdogan ar urma să-l primească miercuri după-amiaza pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.