Erdogan se consultă cu Trump în privința vizitei la Casa Albă

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat marţi că va discuta la telefon cu omologul său american Donald Trump înainte de a decide dacă să meargă sau nu în vizită la Casa Albă săptămâna viitoare, informează dpa, potrivit agerpres.

“Vom vorbi la telefon cu Trump şi vom lua decizia finală în consecinţă”, a declarat Erdogan marţi presei la parlament, potrivit postului public TRT.


Citeşte şi: Turcia a arestat-o pe sora lui Abu Bakr al-Baghdadi

Donald Trump l-a invitat pe preşedintele turc să-l viziteze la Casa Albă la 13 noiembrie. Recep Tayyip Erdogan s-a înfuriat însă după ce Camera Reprezentanţilor a recunoscut, la 29 octombrie, genocidul armean şi a adoptat un proiect bipartizan făcând apel la sancţionarea Turciei pentru ofensiva din nord-estul Siriei.

Ankara respinge folosirea termenului de genocid referitor la expulzarea şi uciderea a aproape 1,5 milioane de armeni de către Imperiul otoman în timpul primului război mondial.

(Americanii) “Iau în parlamentul lor decizii care pentru noi sunt nule şi neavenite”, a afirmat Erdogan.

“Cei care ne ameninţă cu sancţiuni nu ştiu pesemne că singura autoritate care ne poate sancţiona este Allah”, a mai comentat preşedintele turc, referindu-se la sentimentele antiturceşti din SUA.

Citeşte şi: ATENTAT la adresa lui Evo Morales? Elicopterul său a aterizat de urgenţă!

Totuşi, Trump şi Erdogan, ale căror state sunt aliaţi în cadrul NATO, par a avea o relaţie puternică, în pofida tensiunilor legate de achiziţionarea de către Turcia a sistemului de rachete sol-aer S-400 şi a omniprezentei ameninţări cu sancţiuni, notează dpa.

După o convorbire telefonică dintre cei doi lideri, la 6 octombrie, Casa Albă a anunţat o schimbare neaşteptată de politică în Siria, retrăgând trupele americane şi abandonându-şi partenerii kurzi irakieni pentru a deschide calea ofensivei turce, care a fost lansată trei zile mai târziu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.