X

Erdogan trimite în Libia 2000 de insurgenţi sirieni

Turcia transferă în Libia aproximativ 2.000 de combatanţi insurgenţi sirieni, în condiţiile în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a anunţat că susţine Guvernul libian recunoscut de Naţiunile Unite în conflictul cu gruparea Armata Naţională Libiană, transmite mediafax.

Surse citate de cotidianul The Guardian au declarat că aproximativ 2.000 de combatanţi sirieni au fost trimişi din Turcia în Libia sau urmează să fie transferaţi în această ţară pentru a participa la conflict.

Citeşte şi: Un avion de pasageri şi-a golit rezervoarele peste o şcoală din Los Angeles – VIDEO

Turcia oferă susţinere grupurilor insurgente din Siria în conflictul cu regimul Bashar al-Assad.

În Libia, Turcia susţine Guvernul Fayez al-Sarraj în conflictul cu gruparea Armata Naţională Libiană, condusă de mareşalul insurgent Khalifa Haftar.

Citeşte şi: Trump, FĂRĂ remuşcări: ‘Soleimani trebuia lichidat încă de acum 20 de ani!’

Pe 24 decembrie 2019, Turcia a transferat în Libia 300 de membri ai grupului insurgent Armata Naţională Siriană, iar după câteva zile au fost transferaţi încă 350 de insurgenţi. Alţi 1.350 de combatanţi au ajuns în Libia pe 5 ianuarie. Combatanţii au fost poziţionaţi în zona oraşului Tripoli.

Combatanţii au semnat contracte pe şase luni cu Guvernul Acordului Naţional din Libia, având salarii lunare de 2.000 de dolari, au declarat surse siriene.

Tags: Armata Naţională Sirianăbashar al assadFayez al-SarrajinsurgenţiKhalifa Haftarlibiasiriaturcia
Categorii: Știrile zilei