X

Erdogan: Turcia va trimite un ajutor medical Statelor Unite

Turcia va trimite marţi în Statele Unite un avion cu echipamente medicale destinate luptei împotriva epidemiei de COVID-19, a anunţat luni preşedintele Recep Tayyip Erdogan, informează AFP ş Reuters, potrivit agerpres.

‘Mâine, vom trimite un ajutor medical Statelor Unite: măşti de protecţie, măşti N95, combinezoane şi produse dezinfectante’, a declarat Erdogan într-o intervenţie televizată. Materialele vor fi transportate cu un avion militar, a precizat el după o şedinţă de guvern.

Citește și : Situaţia pandemiei de COVID-19 în lume

Preşedintele Erdogan scoate frecvent în evidenţă ajutorul trimis de ţara sa peste hotare, susţinând că Turcia a gestionat mai bine criza decât statele occidentale.

Cu toate acestea, Turcia este ea însăşi puternic lovită de epidemie, având 2.800 de decese şi peste 110.000 de persoane infectate, potrivit bilanţului comunicat duminică.

Semn că nu s-a încheiat criza, Erdogan a anunţat restricţii totale de deplasare în 31 de oraşe între 1 şi 3 mai, care vor fi repetate în toate weekendurile din săptămânile următoare.

Un calendar de revenire la normalitate va fi anunţat în curând, a mai afirmat preşedintele Erdogan.

Citește și : Japonia va aproba în mai tratamentul cu Remdesivir în cazul pacienţilor cu COVID-19

Tags: avioncovid-19deceseErdoganRecep Tayyip Erdogan
Categorii: Diaspora