Erdogan va discuta cu Putin despre o posibilă operațiune militară în Siria

Publicat:

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că intenționează să discute despre o posibilă operațiune militară în Siria cu omologul său rus Vladimir Putin, în cadrul viziei oficiale pe care o va efectua la Moscova, relatează site-ul agenției Reuters, scrie Mediafax.

“Suntem complet pregătiți. Am făcut toate pregătirile necesare în regiunile din apropierea frontierei cu Siria. Voi discuta despre acest lucru în cadrul întâlnirii cu Putin”, a declarat Erdogan.


Citește și : Britanicii vor un lider puternic, dispus să încalce regulile şi reformarea sistemului (sondaj)

Turcia a desfășurat deja două operațiuni militare în Siria: Ramura de măslin și Scutul Eufratului Ankara continuă să mențină mai mulți militari în regiune de frontieră.

În luna martie, Turcia şi Rusia au iniţiat misiuni comune de patrulare în regiunea Tal Rifaat, situată în nordul Siriei şi aflată sub controlul miliţiilor kurde.

Regiunea Tal Rifaat, situată la nord de Alep, este sub controlul Unităţilor Populare de Protecţie (YPG), o grupare insurgentă siriană aliată cu Statele Unite, dar considerată “teroristă” de Turcia.

Citește și : UE cere guvernului din Sri Lanka să îşi menţină moratoriul asupra pedepsei cu moartea

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.