Erdogan va efectua o vizită în Arabia Saudită în februarie, prima de la asasinarea jurnalistului saudit Khashoggi

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni că va efectua o vizită în Arabia Saudită în februarie, prima după asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul în 2018, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Mă aşteaptă în februarie. Mi-a promis. Voi efectua o vizită în februarie în Arabia Saudită”, a declarat şeful statului turc despre prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, zis şi MBS, răspunzând unei întrebări privind relaţiile comerciale între Ankara şi Riad.


Citește și : Kuweitienii sunt sfătuiţi să plece imediat din mai multe ţări europene

Această vizită va fi prima efectuată de preşedintele turc după asasinarea în 2018 a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în consulatul saudit de la Istanbul, de către un grup de persoane venite de la Riad. Critic al puterii saudite după ce a fost apropiat de aceasta, Jamal Khashoggi, care locuia în SUA, era angajat al Washington Post.

Preşedintele turc Erdogan a acuzat atunci “guvernul saudit la cel mai înalt nivel” că a comandat crima, excluzându-l pe rege.

Relaţiile dintre Ankara şi Riad s-au degradat în 2017 din momentul blocadei asupra Qatarului, un aliat apropiat al Turciei, decretată de Arabia Saudită şi urmată de Emiratele Arabe Unite.

Înmulţind în ultimele luni iniţiativele pentru reînnodarea legăturilor cu puterile regionale, Erdogan a declarat la începutul lui decembrie că vrea să dezvolte relaţiile Ankarei cu ţările Golfului, “fără distincţie”.

Citește și : Polonia a preluat preşedinţia OSCE

El l-a primit la Ankara în noiembrie pe prinţul moştenitor din Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, zis MBZ, înainte de a se deplasa în decembrie pentru o vizită de două zile la Doha, unde a deschis un nou capitol al relaţiilor între fostele rivale regionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.