Erdogan vorbeşte iar despre zona de securitate din Siria

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat marţi că deocamdată nu există un plan acceptabil pentru crearea unei zone de securitate în nord-estul Siriei, la trei săptămâni după ce preşedintele american Donald Trump a sugerat crearea unei asemenea zone, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Nu există deocamdată niciun plan satisfăcător care ne este pus în faţă, în mod concret”, a declarat Erdogan într-o întâlnire cu parlamentarii formaţiunii sale, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, aflat la guvernare).


Vezi şi: Incendiu devastator în Paris. Şapte oameni au fost ucişi de flăcări! – FOTO/VIDEO

”Evident, ne respectăm angajamentele, promisiunea noastră rămâne promisiune, dar răbdarea noastră are limite”, a subliniat liderul turc.

Turcia doreşte ca în zona de securitate respectivă să nu mai activeze miliţia kurdă Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), care este susţinută de SUA şi pe care Ankara o consideră grupare teroristă.

Erdogan a accentuat că în cazul în care teroriştii nu sunt înlăturaţi din oraşul Manbij, din nordul Siriei, în câteva săptămâni, atunci perioada de aşteptare din partea Turciei se va încheia.

Citeşte şi: Maduro răspunde apelului lansat de Grupul de la Lima: ‘Respingător şi ridicol!’

Zona de securitate, a cărei creare este susţinută de Turcia de mai mulţi ani, vizează să separe frontiera turcă de poziţiile deţinute în nordul Siriei de către YPG.

Dezacordurile asupra YPG între Turcia şi SUA, ţări aliate în cadrul NATO, au dus la deteriorarea relaţiilor dintre Ankara şi Washington în ultimii doi ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.