Erupția vulcanului din La Palma, declarată oficial încheiată

Publicat:

Oamenii de știință au declarat oficial încheiată sâmbătă erupția vulcanului din La Palma, Spania, la aproape 100 de zile după ce vulcanul Cumbre Vieja a început să arunce în aer lavă, roci și cenușă, potrivit Reuters, informează mediafax.

Vulcanul a devenit activ în 19 septembrie, iar în 13 decembrie s-a liniștit brusc, dar autoritățile au amânat până acum anunțul privind încheierea erupției.


Citește și : Italia a înregistrat al treilea record consecutiv în ceea ce priveşte numărul de contaminări

„Erupția s-a terminat”, a spus sâmbătă șeful securității regionale din Insulele Canare, Julio Perez, într-o conferință de presă.

În timpul erupției, lava s-a revărsat pe versantul muntelui, înghițind case, biserici și multe dintre plantațiile de banane care reprezintă aproape jumătate din economia insulei.

Aproximativ 3.000 de proprietăți au fost distruse de lava care acoperă acum 1.219 hectare, conform bilanțului final al serviciilor de urgență.

Dintre cele 7.000 de persoane evacuate, majoritatea s-au întors la casele lor, dar multe dintre acestea sunt nelocuibile din cauza distrugerilor. Cu multe drumuri blocate, unele plantații sunt acum accesibile doar pe mare.

Guvernul a promis peste 400 de milioane de euro pentru reconstrucția zonei.

Citește și : India va începe să administreze de pe 10 ianuarie doze booster angajaţilor din sistemul sanitar

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.