O erupţie a Muntelui Fuji ar putea să paralizeze activităţile din oraşul Tokyo din cauza depunerilor de cenușă (studiu)

Publicat:

O erupţie a Muntelui Fuji, vulcan emblematic al Japoniei, şi ploaia de cenuşă care ar însoţi acel fenomen ar putea să paralizeze activităţile din oraşul Tokyo, potrivit unui studiu realizat de guvernul nipon, publicat marţi de agenţia de presă Kyodo şi preluat de AFP, conform agerpres.

O “trezire” a vulcanului Fuji, cel mai înalt vârf montan din arhipelagul japonez, a cărui ultimă erupţie datează din anul 1707, ar putea provoca depunerea unui strat de cenuşă de 10 centimetri în centrul capitalei nipone, aflată la o distanţă de 100 de kilometri faţă de Muntele Fuji, precizează autorii studiului.


Citește și : AIEA calmează apele în Golf. Anunţul forului internaţional este favorabil Teheranului

Cenuşa vulcanică ar face drumurile să devină impracticabile, blocând transporturile şi, deci, aprovizionarea oraşului cu alimente.

Potrivit studiului, un strat de cenuşă cu grosimea de doar 0,5 centimetri au cauza deja automobilelor o serie de probleme mecanice şi, începând de la grosimea de 1 centimetru, capitala niponă ar suferi întreruperi masive de electricitate şi probleme serioase la nivelul sistemelor de tratare a apei, conform agenţiei Kyodo.

Contactat de AFP, Noriko Urata, un oficial însărcinat cu cercetări în domeniul catastrofelor naturale, a confirmat că guvernul nipon lucrează la evaluarea impactului posibil pe care l-ar avea o erupţie a vulcanului Fuji, cu scopul de a identifica măsurile necesare pentru gestionarea operativă a unui astfel de fenomen. “Însă nu suntem în măsură să dezvăluim mai multe elemente”, a adăugat el.

În trecut, guvernul japonez a estimat că o erupţie a Muntelui Fuji ar putea genera pagube de 2.500 de miliarde de yeni (19 miliarde de euro).

“Muntele Fuji este un vulcan tânăr, nu ar fi uimitor ca el să intre în erupţie în orice moment într-un viitor apropiat”, a declarat Toshiyasu Nagao, directorul Institutului de cercetare şi previzionare a cutremurelor de pământ din cadrul Universităţii Tokai.

Având peste 110 vulcani activi, Japonia se află în Cercul de Foc al Pacificului, o zonă vastă în care se produc majoritatea seismelor şi a erupţiilor vulcanice de pe Terra.

Citește și : Schimb de replici dure între Israel şi Iran: Este un ‘mincinos înrăit, în pană de idei’

Pe 27 septembrie 2014, 60 de persoane au fost ucise în urma erupţiei vulcanului Ontake din prefectura Nagano. Numărul victimelor reprezintă cel mai grav bilanţ al unei catastrofe naturale de acest tip care s-a produs în Japonia în ultimii 90 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.