Erupții vulcanice în Papua Noua Guinee – Mii de persoane au fost evacuate

Publicat:

Aproximativ 15.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele în urma erupțiilor vulcanice în urma erupțiilor vulcanice înregistrate în ultima săptămână în Papua Noua Guinee, potrivit mai multor organizații umanitare, informează cotidianul The New Straits Times, scrie mediafax.

Muntele Ulawun, aflat pe insula Noua Britanie, a erupt brusc miercuri, expulzând, la o înălţime de aproximativ 18 kilometri, o coloană de cenuşă, iar vulcanul Manam a erupt vineri, expulzând fluxuri de materiale piroclastice pe versanți.


Citește și : Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Jong Un la frontiera dintre cele două Corei

Momentan nu s-au înregistrat victime, însă erupțiile au provocat pagube materiale semnificative, distrugând clădiri, terenuri agricole și fântâni, iar cenușa vulcanică a perturbat traficul aerian în zonă.

Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie a anunțat duminică faptul că peste 3.700 de persoane au trebuit să-și părăsească locuințele din cauza erupției Manam, iar 11.000 după erupția Muntelui Ulawun.

Citește și : Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator la nivel mondial , are sprijin pentru încă un mandat (Bloomberg)

James Marape, premierul statului Papua Noua Guinee, a vizitat duminică centrele de refugiați din provincia Noua Britanie de Vest. Anterior, șeful Guvernului de la Port Moresby a indicat că va trimite trupe pentru a ajuta la eforturile de salvare și refacere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Studiu – Șoferii sunt mai distrași când folosesc sisteme de automatizare parțială

Studiu - Șoferii sunt mai distrași când folosesc sisteme de automatizare parțială Șoferii tind să se implice în activități nelegate de condus, ca verificarea telefonului...

Evenimentele Zilei de 18 septembrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 18 septembrie în Istorie 18 septembrie este a 261-a zi a calendarului gregorian și a 262-a zi în anii bisecți. 104 zile...

Horoscop 18 septembrie 2024

Horoscop 18 septembrie 2024 Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, potrivit stiripesurse. Horoscop 18 septembrie 2024 Berbec Berbecii sunt îndemnaţi...

Microplasticele au ajuns la baza creierului uman

Microplasticele au ajuns la baza creierului uman Un nou studiu științific aduce în prim-plan o descoperire îngrijorătoare: microplasticele au fost găsite în țesutul nazal al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.