X

Erupții vulcanice în Papua Noua Guinee – Mii de persoane au fost evacuate

Aproximativ 15.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele în urma erupțiilor vulcanice în urma erupțiilor vulcanice înregistrate în ultima săptămână în Papua Noua Guinee, potrivit mai multor organizații umanitare, informează cotidianul The New Straits Times, scrie mediafax.

Muntele Ulawun, aflat pe insula Noua Britanie, a erupt brusc miercuri, expulzând, la o înălţime de aproximativ 18 kilometri, o coloană de cenuşă, iar vulcanul Manam a erupt vineri, expulzând fluxuri de materiale piroclastice pe versanți.

Citește și : Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Jong Un la frontiera dintre cele două Corei

Momentan nu s-au înregistrat victime, însă erupțiile au provocat pagube materiale semnificative, distrugând clădiri, terenuri agricole și fântâni, iar cenușa vulcanică a perturbat traficul aerian în zonă.

Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie a anunțat duminică faptul că peste 3.700 de persoane au trebuit să-și părăsească locuințele din cauza erupției Manam, iar 11.000 după erupția Muntelui Ulawun.

Citește și : Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator la nivel mondial , are sprijin pentru încă un mandat (Bloomberg)

James Marape, premierul statului Papua Noua Guinee, a vizitat duminică centrele de refugiați din provincia Noua Britanie de Vest. Anterior, șeful Guvernului de la Port Moresby a indicat că va trimite trupe pentru a ajuta la eforturile de salvare și refacere.

Tags: cenuşăManamNoua BritaniePapua-Noua Guinee
Categorii: Știrile zilei