Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Publicat:

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt anunțați că o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier, iar pentru a o scăpa de pedeapsă li se cer bani, sunt îndemnați de oamenii legii să întrerupă apelul și să anunțe poliția. Aceste acțiuni fac parte dintr-o schemă de escrocherie – „ruda implicată în accident rutier”.

După ce mai multe persoane au căzut în capcana schemei de escrocherie „ruda implicată în accident rutier”, mai multe mesaje cu caracter informativ vor fi difuzate în centrele comerciale, transportul public, piețe și gările auto. Locuitorii țării vor primi mesaje text de la oamenii legii referitoare la schema de escrocherie, potrivit agora.md.


Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Persoanele sunt îndemnate să nu transmită bani, datele personale și cele bancare, în cazul în care sunt telefonate de o persoană străină care vorbește despre o rudă implicată în accident.

Mesajele nu sunt un motiv de panică, ele facilitând faptul ca informațiile noastre să ajungă la potențialele victime. Grupul-țintă al campaniei inițiate sunt persoanele în etate, care devin cel mai des victime ale acestei infracțiuni.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Amintim că, potrivit oamenilor legii, schema constă în faptul că anumite persoane induc în eroare părțile vătămate, pretinzând că rudele acestora sunt implicate în accidente rutiere cu urmări grave.

Respectiv, sub pretextul necesității de bani pentru intervenții chirurgicale sau servicii juridice aceștia determină victimile să le transmită mijloace financiare. 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.