Este imposibil ca aleșii poporului din partea BCS să nu știe că în Ambasada Rusiei este un cuib de spioni (opinie)

Publicat:

Ambasada Rusiei la Chișinău este folosită ca scut de protecție pentru agenții care vin sub pretextul că sunt diplomați, dar urmăresc cu totul alte obiective în Republica Moldova. Este imposibil ca opoziția parlamentară să nu fie la curent cu faptul că ambasada rusă este un cuib de spioni. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la Jurnal TV.

Invitații emisiunii au comentat investigația Jurnal TV despre cum două structuri rusești bine-cunoscute, Direcția Principală de Informații (GRU) și Serviciul de Informații Externe (SVR) controlează un sistem sofisticat de recepție, cuibărit la Ambasada rusă din Chișinău. Mai exact, pe acoperișul complexului amplasat în chiar centrul orașului. ”Urechile” tehnice ale Moscovei sunt, zi și noapte, în grija spionilor cu acte de diplomat.


Citeşte şi: Rusia rămâne cu doar 10 diplomaţi la Chişinău – Stiripesurse.md

„Rusia niciodată nu a avut de gând să respecte independența noastră. Dacă vă amintiți de la începutul războiului acele hărți cu atacuri spre direcția RM. Norocul nostru a fost că Ucraina rezistă și ne apără și pe noi concomitent. Acest fapt a impus Rusia să-și schimbe mijloacele de atac împotriva RM și iată vorbim despre acest război hibrid. Încearcă prin diverse mijloace să obțină controlul asupra RM, fie că e vorba de deturnarea statului de drept prin mișcările fostului partid declarat neconstituțional (n.r. – fostul Partid Șor), fie că e vorba de obținerea de informații care constituie secret de stat sau care vorbesc de planurile RM. Folosesc Ambasada ca scut de protecție a agenților care vin sub pretextul că sunt diplomați și vin cu totul alte scopuri aici în Moldova. Nu este treaba deputaților să monitorizeze aceste persoane care se pare se ocupă de spionaj. Cred că SIS deține suficiente informații, ține la evidență și va valorifica această informație când va fi cazul. Poate că anumite informații vor fi folosite în cele două dosare care deja au fost deschise”, a declarat deputatul PAS Vasile Grădinaru.

„Problema a existat permanent. Pe timpul URSS, pe segmentul de frontieră la Prut erau instalații speciale de monitorizare a telecomunicațiilor din România. Ne-am trezit că avem zeci poate sute de agenți au Rusiei, dar ei au fost aici dintotdeauna, inclusiv din rândul cetățenilor moldoveni”, a spus și fostul deputat Chiril Moțpan, membru al Platformei DA.

În opinia reprezentantului CUB Ilian Cașu, în acest context se impun acțiuni dure din partea instituțiilor statului.

Citeşte şi: Moscova ameninţă Chişinăul: ‘Vă vom da un răspuns. Aţi făcut un alt pas spre DISTRUGERE!’ – Stiripesurse.md

„Este imposibil ca acești demnitari, aleși ai poporului, reprezentanți ai partidelor să nu știe că în ambasadă este un cuib de spioni. În baza investigației (n.r. – investigația Jurnal TV) este foarte clar că componenta de spionaj este elementul esențial al războiului hibrid. Nimeni nu-și dorește un război convențional, dar trebuie să fim conștienți de efectele războiului hibrid. Au fost menționate alegerile din Găgăuzia. Cu spionajul se influențează alegerile, cursul politic. Daunele războiului hibrid sunt poate că la fel de păguboase ca ale războiului convențional”, a spus Cașu.

„Este clar că rușii nu sunt mulțumiți de guvernarea actuală care este una pro-Occidentală și care la fel are spioni și rețele de inteligență. Prin diverse mijloace au încercat, încearcă și vor încerca să schimbe regimul politic actual. Din această cauză, guvernarea este un pic stresată, caută mijloace de combatere și este firesc acest lucru. Rusia, o țară puternică în regiune, nu vrea să tolereze regimuri politice care nu tratează cu respect Moscova”, a menționat și comentatorul politic Corneliu Ciurea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mii de evrei ultra-religioşi au protestat împotriva recrutării lor în armată

Mii de evrei ultra-religioşi au protestat împotriva recrutării lor în armată Mii de bărbaţi evrei ultra-religioşi din Israel au protestat duminică împotriva recrutării lor în...

VIDEO// Extrădat în țara vecină. Un român căutat de INTERPOL a fost reținut la Chișinău

VIDEO// Extrădat în țara vecină. Un român căutat de INTERPOL a fost reținut la Chișinău Un cetățean român, anunțat în căutare de INTERPOL, a fost...

Americanii ridică nivelul de alertă pe mai multe baze militare din Europa

Americanii ridică nivelul de alertă pe mai multe baze militare din Europa Armata americană a ridicat nivelul de alertă pe mai multe dintre bazele sale...

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE, în vizită de documentare în R. Moldova

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE, în vizită de documentare în R. Moldova Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.