X

Este ‘indispensabilă prelungirea carantinei’ în Franţa

Consiliul ştiinţific asupra crizei cauzate de noul tip de coronavirus, consiliu înfiinţat de preşedintele francez Emmanuel Macron, a estimat marţi drept “indispensabilă prelungirea carantinei” în Franţa peste cele două săptămâni prevăzute iniţial, estimând o durată de “cel puţin şase săptămâni”, informează AFP, scrie agerpres.

“Carantinarea va dura probabil cel puţin şase săptămâni începând de la punerea ei în aplicare” la 17 martie, notează consiliul, estimând de asemenea drept “necesară o înăsprire a carantinei”, fără a preciza modalităţile pentru aceasta.

Citește și : Apel al lui Trudeau de a sta acasă, devenit viral pe internet – VIDEO

După punerea în funcţiune a unor măsuri restrictive în Franţa, numeroase voci, în special în rândul medicilor şi specialiştilor, au cerut o carantinare mai strictă, chiar totală, asemeni măsurilor luate în China pentru stăvilirea epidemiei.

“Carantina este acum singura strategie cu adevărat operaţională, alternativa unei politici de depistare la scară mare şi de izolare a persoanelor detectate nefiind deocamdată realizabilă la scară naţională”, estimează membrii consiliului.

În ceea ce priveşte durata carantinei, ei subliniază că “trei săptămâni (…) sunt necesare doar pentru a obţine o primă estimare a impactului acesteia”.

Citește și : Trump avertizează că o izolare prelungită ar putea ‘distruge’ SUA

Tags: carantinacoronavirusEmmanuel Macronfranta
Categorii: Diaspora