Ester Ruiz de Azua preia funcția de șef de misiune al OIM în țara noastră

Publicat:

Ester Ruiz de Azua preia funcția de șef de misiune al OIM în țara noastră

Ester Ruiz de Azua preia funcția de șef de misiune al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova. Ea s-a întâlnit cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe din Republica Moldova, Mihov Sergiu, pentru a-și prezenta acreditările, transmite IPN.

Ester Ruiz de Azua și-a asumat oficial funcția de șef de misiune al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova în iulie 2024. A lucrat de aproape 20 de ani în conducerea și supravegherea operațiunilor complexe și diverse în Africa, Europa, America și Orientul Mijlociu, se arată într-un comunicat de presă al OIM Moldova, potrivit ipn.md.


Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Înainte de rolul său actual, a servit OIM în calitate de coordonator al programului de urgență și post-criză în Etiopia (2019-2024) și Ucraina (2014-2019), unde a coordonat răspunsul umanitar la criza deplasării, a sprijinit eforturile de stabilizare și redresare și a promovat integrarea și coeziunea socială a migranților și a comunităților gazdă.

Ester Ruiz de Azua s-a alăturat OIM în 2010 ca manager de proiect și manager de granturi în coordonarea și managementul taberelor (CCCM) în Haiti, iar apoi ca coordonator al Matricei de urmărire a deplasării (DTM) în Sudanul de Sud (2014).

Experiențele sale profesionale includ roluri de conducere pentru ONG-uri care operează în Liban, Georgia și Niger.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Este din Spania. Are diplomă de licență în drept de la Universitatea Autonomă din Barcelona și diplome postuniversitare în drept comunitar, tehnician comercial, agent de dezvoltare internațională și observație electorală internațională, obținute de la Universitatea din Barcelona, Universitatea Politehnică din Barcelona, și Universitatea din Valencia.

Potrivit OIM Moldova, Ester Ruiz de Azua, are o vastă experiență în gestionarea provocărilor și oportunităților legate de migrație în contexte de criză, tranziție și dezvoltare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Apărării, întrevederi de rămas bun cu ambasadorii Ucrainei și Norvegiei

Ministrul Apărării, întrevederi de rămas bun cu ambasadorii Ucrainei și Norvegiei Cooperarea bilaterală în domeniul apărării dintre R. Moldova și Norvegia, analiza oportunităților de asistență...

Ucraina discută cu R.Moldova despre extrădarea ucrainenilor care fug de înrolare

Ucraina discută cu R.Moldova despre extrădarea ucrainenilor care fug de înrolare Ucraina discută cu Republica Moldova despre extrădarea ucrainenilor care fug de înrolare, intră ilegal...

În R.Moldova va fi lansată o platforma dedicată tranzacționării valorilor mobiliare de stat

În R.Moldova va fi lansată o platforma dedicată tranzacționării valorilor mobiliare de stat În Republica Moldova va fi lansată platforma eVMS.md dedicată tranzacționării valorilor mobiliare...

Taxa de studiu la universităţile din R.Moldova a crescut

Taxa de studiu la universităţile din R.Moldova a crescut Taxa de studiu la universităţile din Republica Moldova a crescut. Potrivit autorităților, asta se datorează inflaţiei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.