Ești obosit tot timpul? 5 greșeli pe care le faci zilnic și care ar putea să-ți provoace această stare

Publicat:

Ești obosit tot timpul? 5 greșeli pe care le faci zilnic și care ar putea să-ți provoace această stare

Somnul sănătos și o alimentație echilibrată ar trebui să fie suficiente pentru a vă furniza energia și vitalitatea necesare de-a lungul zilei. Când ați bifat cele două deziderate și cu toate astea aveți o stare de oboseală permanentă, atunci problemele sunt în altă parte, iar cauzele ar putea fi chiar surpinzătoare. Oboseala poate provoca o stare de confuzie în gândire, crește sensibilitatea la durere și poate amplifică problemele digestive. 

Problemele de vedere sunt, de asemenea, un posibil efect secundar, precum și amețelile, somnul obositor și chiar o susceptibilitate crescută la boli, scrie Realitatea. Chiar și pielea uscată poate fi un semn de oboseală. Dacă prezintă toate aceste simptome sau unele dintre ele, verifică dacă faci greșelile de mai jos.


Lipsa mișcării fizice

Specialiștii sunt de acord că absența exercițiilor fizice poate provoca oboseală, pentru că întreg sistemul muscular și apoi organele își pierd „antrenamentul”. Această lipsă de formă poate provoca să ne simțim slăbit și deprimați.

Postura corporală incorectă

Dacă stai la birou cocoșat, cu umerii lăsați și coloana vertebrală încovoiată, cel mai probabil în timp vei avea probleme. O postură greșită și absența oricărei mișcări, măcar de ridicare în picioare la anumite intervale de timp, va duce la restricționarea fluxul sangvin, ceea ce poate provocă oboseala. Evident, problemele se vor amplifica dacă este afectată coloana vertebrală.

Citește și: Un nou centru de resurse pentru familii în s. Bardar: sprijin pentru comunitatea locală și perspective pentru viitor

Excesul de carbohidrați

Carbohidrații sunt alimentul „energetic”, dar avem de fapt nevoie de un echilibru sănătos al tuturor celor trei macronutrienți – proteine, grăsimi și carbohidrați – pentru a evita oboseala.

Proteina este o componentă importantă a dietei, deoarece ne ajută să menținem mușchii și forța necesare pentru a ne desfășura activitățile zilnice. De asemenea, ajută la reducerea concentrației de zahăr din sânge, care este o cauză comună a letargiei.

Activitate sexuală deficitară

Dacă nu vă amintiți ultima dată când ați avut activitate sexuală, este cazul să corelați această situație de eventuala stare de oboseală. Lipsa intimității sexuale merge mână în mână cu oboseala, afirmă un specialist britanic. Hormoni precum prolactina și oxitocina, care sunt eliberați în timpul sexului, ajută la un somn odihnitor. De asemenea, o scădere a testosteronului pentru bărbați poate crește, de asemenea, oboseala fizică și mentală, scrie The Sun.

Prea multe băuturi carbogazoase

Băuturile gazoase, dulciurile, pâinea, prăjiturile și cerealele rafinate pentru micul dejun ar putea să vă ofere acel impuls de energie atât de necesar dintr-o cantitate atât de mare de zahăr – dar acea energie nu durează mult. „Consumul de alimente cu indice glicemic ridicat duce la o creștere rapidă a nivelului de glucoză din sânge, oferind o explozie de energie”, spune un specialist citat de The Sun.

„În urma creșterii rapide a zahărului din sânge, are loc o scădere bruscă ulterioară, ducând în cele din urmă la epuizare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu: „Să fim mândri că vorbim limba română! Trăiască limba română!”

Igor Grosu: „Să fim mândri că vorbim limba română! Trăiască limba română!” Președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, îndeamnă cetățenii să fie mândri că vorbesc...

Când începe echinocţiul de toamnă 2024. De ce are loc fenomenul

Când începe echinocţiul de toamnă 2024. De ce are loc fenomenul Echinocțiul de toamnă va avea loc pe 22 septembrie 2024, la ora 15.43 și...

The Washington Post: Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov

The Washington Post: Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov E încă prea devreme pentru a putea descurca ițele arestării lui Pavel Durov,...

VIDEO/ Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, recită în limba română poezia „Dialog cu Domnitorul”, scrisă de Ionela Hadârcă

VIDEO/ Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, recită în limba română poezia „Dialog cu Domnitorul”, scrisă de Ionela Hadârcă Ziua Limbii Romîne este marcată într-un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.