Estonia propune redirecționarea plăților pentru energia din Rusia către fondurile de redresare a Ucrainei

Publicat:

 Estonia propune redirecționarea plăților pentru energia din Rusia către fondurile de redresare a Ucrainei, anunță CNN , informează mediafax.

Estonia a propus ca o parte din plățile de energie către Rusia să fie puse deoparte pentru a plăti costurile de redresare a Ucrainei, a declarat vineri ministrul estonian al afacerilor externe, Eva-Maria Liimets, în fața jurnaliștilor.


Citește și :  Parlamentul Turciei reduce pragul electoral pentru partide

„Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru distrugerile devastatoare pe care le-a provocat și pentru crimele de război pe care le-a comis în Ucraina”, a declarat aceasta, vorbind alături de omologii săi francez, lituanian și leton la Tallinn, în Estonia.

Liimets a adăugat că activele înghețate ca parte a sancțiunilor împotriva Rusiei ar putea fi, de asemenea, folosite „ca sursă de fonduri de recuperare pentru orașele și infrastructura ucraineană”.

„Actul fondator NATO-Rusia este învechit”, a adăugat ea, făcând apel la o „politică de reținere pe termen lung”, în ceea ce privește Rusia și la o politică continuă de nerecunoaștere a zonelor ocupate de Rusia în Ucraina.

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că detaliile noilor sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei vor fi decise „în zilele următoare”, cu scopul de a-l „forța pe Putin să pună capăt acestei agresiuni nebunești”.

Citește și : Armata rusă îşi menţine prezenţa activă în estul şi sudul Ucrainei

Ministrul leton de externe Edgars Rinkēvičs a adăugat că „o apărare avansată permanentă (NATO) trebuie să fie luată în considerare și convenită” la următorul summit NATO din iunie 2022. El a spus că UE ar trebui să ia în considerare „alte mărfuri” în afara sectorului energetic pe care blocul ar trebui să le exploreze pentru sancțiunile împotriva Rusiei.

Europa primește aproximativ 40% din gazele sale naturale din Rusia și a început să ia măsuri pentru a-și reduce dependența de petrolul și gazele rusești.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.