Estonia şi Letonia fac demersuri pentru a-şi repatria cetăţenii blocaţi la graniţa germano-polonă

Publicat:

Estonia şi Letonia vor trimite nave începând de marţi pentru a-şi repatria sutele de cetăţeni blocaţi la graniţa dintre Germania şi Polonia, în urma deciziei acesteia din urmă de a-şi închide graniţele din cauza epidemiei de coronavirus, transmite Reuters, citând surse oficiale, scrie agerpres.

Cele trei ţări baltice – Lituania, Letonia şi Estonia – au criticat Polonia pentru că îi împiedică pe cetăţenii lor să revină acasă, după ce Varşovia a interzis tranzitul străinilor începând de duminică dimineaţă.


Citește și : Membrii guvernului polonez, testaţi negativ pentru coronavirus, ies din carantină

Vilnius estimează că în jur de 420 de vehicule cu numere de înmatriculare lituaniene erau blocate luni la graniţa germano-polonă, iar unii oameni au protestat prin blocarea drumurilor care duc spre Polonia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Guvernul Estoniei a afirmat că a convenit cu compania de feriboturi Tallink să fie trimisă o navă de croazieră pentru a îmbarca persoane în portul german Sassnitz miercuri.

Marţi, Polonia a fost de acord ca autocare şi camionete din Lituania, Letonia şi Estonia să-i tranziteze teritoriul în cinci convoaie de circa 20 de vehicule fiecare, ce vor avea voie să oprească doar la benzinării, au indicat autorităţile de la Vilnius.

Polonia a pus la dispoziţie cinci feriboturi de mici dimensiuni pentru transportul autovehiculelor direct în portul lituanian Klaipeda, iar Lituania a închiriat un tren pentru repatrierea cetăţenilor săi din Germania via Polonia, fără oprire.

Citește și : Macedonia de Nord amână alegerile legislative de pe 12 aprilie

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.