Estonia somează ţările occidentale să taie ‘fluxul de bani’ spre preşedintele autoritar al Belarusului

Publicat:

Estonia a lansat un apel vineri pentru tăierea “fluxului de bani” spre preşedintele autoritar al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, după ce acesta a provocat un val de indignare la nivel internaţional impunând deturnarea unui avion şi arestarea unui jurnalist disident care călătorea la bordul acestuia, potrivit France Presse, potrivit agerpres.  

“Există o urgenţă în ceea ce priveşte Belarus pentru că sunt jurnalişti care au fost probabil torturaţi”, a declarat presei preşedinta Estoniei, Kersti Kaljulaid.


Citește și : O poliţistă din Franţa, ATACATĂ cu cuţitul (VIDEO)! Starea ei este critică!

“Există o anumită urgenţă în a acţiona; întreruperea fluxului de bani este importantă”, a insistat ea, a doua zi după interzicerea spaţiului aerian estonian pentru avioanele belaruse.

Uniunea Europeană a anunţat deja un nou val de sancţiuni împotriva lui Lukaşenko şi a altor responsabili ai regimului său şi a cerut companiilor aeriene din statele sale membre să evite spaţiul aerian belarus.

Jurnalistul disident Roman Protasevici, arestat împreună cu prietena sa Sofia Sapega, a fost văzut pentru ultima oară într-o înregistrare video difuzată luni de autorităţile belaruse. Potrivit părinţilor săi, el părea că a fost bătut.

Preşedinta estoniană a subliniat că “europenii vor să acţioneze în cadru legal, este dificil, asta ia timp, dar nu este imposibil”.

Ea şi-a exprimat speranţa că viitoarele sancţiuni împotriva lui Aleksandr Lukaşenko vor fi mai ferme şi se vor referi la resursele sale financiare.

“Cred că poate este mai bine să fie atacate resursele regimurilor autoritare. Ele nu se află acolo (în Belarus – n.r.), ci în ţări mai mari, în special, desigur, în Regatul Unit”, a declarat şefa statului estonian.

Citește și : Guvernul japonez PRELUNGEŞTE starea de urgenţă

“Dacă se doreşte într-adevăr ca aceasta să aibă un efect, trebuie limitate posibilităţile sale de a investi”, a adăugat ea.

Aleksandr Lukaşenko a provocat indignare la nivel internaţional dispunând să fie interceptat, duminică, deasupra teritoriului belarus, un avion al Ryanair, care se îndrepta dinspre Atena spre Vilnius, capitala Lituaniei, avându-i la bord pe Roman Protasevici, 26 de ani, şi pe Sofia Sapega, 23 de ani.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.