X

Eugeniu Nichiforciuc dă în vileag manevrele PP ‘Şansă’

Eugeniu Nichiforciuc dă în vileag manevrele PP ‘Şansă’

Fostul deputat, Eugeniu Nichiforciuc este de părere că decizia Comisiei pentru Situații Excepționale prin care a anulat participarea concurenților electorali din cadrul Partidului „Șansă” la alegerile locale din 5 noiembrie a fost una potrivită.

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Nichiforciuc a declarat că reprezentanții PP „Șansă” au corupt alegătorii și unii candidații pentru funcția de primar încă de la începutul campaniei electorale, transmite Știri.md.

„Printr-un comunicat am sesizat autoritățile din R. Moldova pentru a asigura alegeri corecte și de a evita coruperea alegătorilor. Deja copii de la grădiniță știau cât costă un vot în localitate, deci lucrurile sunt atât de absurde, încât eu m-am mirat cum de noi am fost prima formațiune care a sesizat despre acest lucru. Ei corupeau și persoanele care candidat la alegeri cu câte 5.000 de euro și 10.000 de euro. Și este de la sine înțeles că persoanele nu vor declara acest lucru”, a spus Nichiforciuc.

Fostul deputat a precizat că exponenții PP „Șansă” cumpărau voturile alegătorilor cu câte 400 – 500 de lei, iar alegerile nu au putut fi corecte.

Eugeniu Nichiforciuc dă în vileag manevrele PP ‘Şansă’

„Au fost persoane care au vrut să anunțe despre acest lucru, dar lumea se teme să vorbească despre acest lucru. La noi voturile se cumpărau cu 400 – 500 de lei. Tu nu poți să faci alegeri libere și corecte când alegătorii sunt corupți în mod direct. Ăștia, precum Escobar, plăteau bani în stânga și-n dreapta pentru a corupe alegătorii”, a conchis Nichiforciuc.

Citeşte şi: Un ministru israelian deconspiră planul lui Netanyahu: Vrea emigrarea voluntară a locuitorilor din Gaza! – Stiripesurse.md

Comisia pentru Situații Excepționale a decis anularea concurenților electorali din cadrul Partidului „Șansă” la alegerile locale de duminică, 5 noiembrie.

Potrivit premierului Dorin Recean, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au analizat rapoartele oamenilor legii, dar și ale partenerilor occidentali, privind acțiunile reprezentanților PP „Șansă” de a sabota alegerile locale.

Eugeniu Nichiforciuc dă în vileag manevrele PP ‘Şansă’

De menționat că directorul Serviciului de Informații și Securitate a declarat că R. Moldova este supusă unor atacuri hibride de o amploare fără precedent din partea Federației Ruse, prin intermediul grupului criminal organizat condus de oligarhul fugar Ilan Șor.

După anunțul directorului SIS, liderul „Șansă”, Alexei Lungu, apropiat politicianului fugar Ilan Șor, a declarat că pe 3 noiembrie, prin intermediul Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), va fi luată decizia ca reprezentanții partidului pe care îl conduce să fie scoși din cursa electorală.

Tags: alegeriAlexei LunguComisia pentru Situaţii ExcepţionalePP Șansă
Categorii: PoliticăȘtirile zilei