X

EURO 2024: Albania a înscris cel mai rapid gol din istoria Campionatelor Europene. Meciul a fost câștigat însă de Italia

EURO 2024: Albania a înscris cel mai rapid gol din istoria Campionatelor Europene. Meciul a fost câștigat însă de Italia

Italia, campioană în exercițiu, a debutat cu dreptul la EURO 2024, împotriva Albaniei, scor 2-1. Partida a avut loc pe Signal Iduna Park, stadionul celor de la Borussia Dortmund.

Albania a surprins toată suflarea fotbalului, în debutul de meci, împotriva Italiei. Albanezii au deschis scorul după doar 23 de secunde de joc. Di Marco a bătut total greșit un aut de margine, spre propriul careu, iar Bajrami nu i-a iertat pe italieni.

Decarul formației pregătite de brazilianul Sylvinho a șutat puternic din interiorul suprafeței de pedeaspă, fără nicio șansă pentru Donnarumma, și a declanșat nebunia printre fanii albanezi, prezenți în tribunele stadionului din Dortmund.

Citește și: Ungaria – Elveția 1-3, în grupa A de la EURO 2024 din Germania

Italienii nu s-au lăsat mai prejos, iar în minutul 11 Bastoni a înscris pentru 1-1, cu o lovitură de cap, în urma executării unei mingi de la colțul terenului.

Cinci minute mai târziu, Barella a întors scorul pentru italieni, iar Italia își respecta statutul de favorită, în acest meci.

După pauză, Albania a încercat din răsputeri să egaleze rezultatul de pe tabela de marcaj. Italienii au fost confortabili cu scorul înregistrat la pauză și au conservat rezultatul. Trupa lui Spalletti a contat pe forța contraatacului, însă albanezii au fost cei mai periculoși.

La finalul reprizei a doua, Albania putea restabili egalitatea, însă mingea trimisă de Manaj a trecut pe lângă poarta apărată de Donnarumma.

Italia s-a impus așadar cu scorul de 2-1 și a luat toate punctele din confruntarea cu Albania.

 

 

Tags: Albaniafotbalitalia
Social