X

Euro Marathon-2024: Mii de alergători profesioniști și amatori participă în centrul Chișinăului

Euro Marathon-2024: Mii de alergători profesioniști și amatori participă în centrul Chișinăului

Alergători profesioniști și amatori de toate vârstele participă astăzi la cel mai grandios eveniment de alergare ce are loc în centrul Chișinăului- Euro Marathon 2024.

Startul evenimentului a fost dat în Piața Marii Adunări Naționale. Participanții vor putea parcurge distanțe de până la 10 km, în funcție de pregătirea fizică pe care o au. Copiii au curse separate cu distanțe ce variază de la 200 la 600 de metri. Cursa pentru copiii cu vârste între 5 și 7 ani are o distanță de 400 de metri. Copiii cu vârste între 8 și 10 ani vor alerga 800 de metri, iar cei între 11 și 13 ani vor parcurge 1200 de metri, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

În centrul Chișinăului este amenajat un orășel sportiv. De asemenea, organizatorii au pregătit un program de activități artistice pentru participanți și spectatori – muzică, dansuri, concursuri și animație.

Fiecare participant înregistrat va primi un tricou cu simbolistica Euro Marathon 2024 și, la final, o medalie de onoare.

„Euro Marathon 2024 nu este o competiție sportivă, ci și o oportunitate unică de a celebra valorile europene și de a demonstra unitatea și solidaritatea moldovenilor în drumul lor către un viitor european”, menționează Ministerul Educației.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Tags: Euro Marathon
Sport